Sport

Drámai tizenegyespárbajjal ejtették ki a horvátok Japánt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. december 5. 18:03

A katari foci-vébé nyolcaddöntőjében a rendes játékidő alatt és a hosszabbításban sem sikerült dűlőre jutni, ezért büntetőpárbajra került sor. 

A horvát válogatott negyeddöntőbe jutott a katari labdarúgó-világbajnokságon, mivel a hétfői nyolcaddöntőben 1-1-es döntetlent követően a tizenegyespárbajban 3-1-re legyőzte a japán csapatot az al-vakrai al-Dzsanúb Stadionban.

Eredmény, nyolcaddöntő:

Japán-Horvátország 1-1, tizenegyesek: 1-3
al-Vakra (al-Dzsanúb Stadion)
gól: Maeda (43.), Perisic (55.)

Az első félidő jelentős részében a horvátok akarata érvényesült, a szünet előtt egy begyakorolt szögletvariációt követően mégis Maeda Dajzen szerzett vezetést a japán válogatottnak. 

A szünet után a horvátok Ivan Perisic fejesével egyenlítettek, így hosszabbításra mentették a találkozót, de a kétszer 15 perces ráadásban már nem született újabb gól, így következett a mindent eldöntő tizenegyespárbaj.

Az idegek harcában a horvátok bizonyultak jobbnak. A japán játékosok az első négyből három büntetőt is hibáztak, míg a horvátok magabiztosan lőttek be négyből három tizenegyest, így az ötödik büntetőpárbajnra már nem is került sor.

Horvátország története során harmadszor jutott tovább a vébé-nyolcaddöntőből, miközben Japán most negyedszer vérzett el ebben a szakaszban.

A pénteki negyeddöntőben Horvátország a hétfő esti Brazília–Dél-Korea párharc továbbjutójával játszik a legjobb négy közé kerülésért.

Nyitókép: A japán Tomijaszu Takehiro (b) és a horvát Mario Pasalic – Fotó: Georgi Licovszki / MTI/EPA

#Sport#foci-vb#japán#horvátország#katar#nyolcaddöntő#tizenegyes#hosszabbítás

Címlapról ajánljuk