Sport

Áll a bál Katarban a konténerszállások miatt, a szervezők visszaadják a pénzt

rtl.hurtl.hu

2022. november 24. 11:13

90 ezer forintnak megfelelő összeget kértek egy itt eltöltött éjszakáért.

A katari szervezők azonnali pénzvisszatérítést kínálnak azoknak a szurkolóknak, akiknek fémkonténerekben kellett lakniuk az úgynevezett rajongói falvakban. Egy ilyen szállásért fejenként 185 brit fontot, vagyis átszámítva nagyjából 90 ezer forintot kellett fizetniük a szurkolóknak – írja a LADBible.

Mióta elkezdődött a világbajnokság, nem sokat javult a helyzet, a közösségi oldalakon elkezdtek terjedni a fotók, hogy pontosan miként kell elképzelni a konténervárosbeli életet.

Voltak olyanok, akik a szállást úgy kapták meg, ahogy az előző lakók otthagyták, erről felvételt is készítettek:

A szurkolói falvak még építés alatt állnak, az előzetes ígéretek szerint a környéken lett volna teniszpálya, színház és edzőterem is, de ezek nem épültek meg időben. Más problémák felütötték a fejüket, sokan órákon keresztül nem jutottak szálláshelyhez, de voltak olyanok is, akiknek már foglalt volt a helye és ott kezdtek el nekik új konténert keresni.

Akárhogy is, a katari szervezés úgy döntött, hogy azok a vendégek, akik problémákat tapasztaltak, visszakapják a szállásra kifizetett pénzüket. 

A szervezők továbbá közölték: a kivitelezők hibája, hogy nem készültek el időben és megfelelő minőségben a szálláshelyek. A teljes visszatérítés mellé állítólag jár egy ingyes, új szálláshely is, igaz, azt nem említik, hogy ugyanabban a konténervárosban kell-e lakniuk a kártalanítottaknak.

Nyitókép: Twitter

#Sport#katar#vb#világbajnokság#konténer

Címlapról ajánljuk