Sport

50 millió forintnyi euró tűnt el a vízilabda-szövetségtől

rtl.hurtl.hu

2022. október 26. 7:23

A történteket annak ellenére sikerült elhallgatni, hogy az elnökség egyhangúlag döntött a hiányzó pénz pótlásáról.

A 444.hu szerint valakik több tízmillió forinttal megkárosították a Magyar Vízilabda Szövetséget (MVLSZ). A lap szerint a történteket annak ellenére sikerült elhallgatni, hogy az elnökség egyhangúlag döntött a hiányzó pénz pótlásáról, a szervezet pedig a rendőrséghez fordult. A BRFK a lap kérdésére megerősítette, hogy a XIII. kerületi kapitányság a vízilabda szövetség feljelentése alapján csalás megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz.

A történet lényege az, hogy ismeretlen tettesek bejutottak a MVLSZ levelezőrendszerébe, és az ügymenetet meg a kommunikációs mintázatot kiismerve egy jól időzített, autentikusnak tűnő utasítással eltérítettek egy pénzátutalást.

Az elkövetők magukat a vízilabda-EB horvátországi szervezőbizottsága képviselőjének adták ki, és nem sokkal a bajnokság előtt emailben közölték a magyarokkal, hogy a szervezet bankszámlaszáma megváltozott, és a már kifizetett 30 százalékos előlegen felüli 120 ezer euró körüli összeget az MVLSZ-nek az új számlára kell utalnia. 

A lap forrásainak verzióiban itt van némi bizonytalanság: van, aki úgy tudja, hogy az összeget az MVLSZ két részletben utalta el, és olyan is, aki csak egy összegről tud. A pénz a csalók által megadott számlán landolt, majd nyoma veszett. Amikor a női pólósok versenyéig már csak napok voltak hátra, a horvátok jelezték, hogy gond van a szállásköltséggel: ekkor derült ki, hogy mi történt.

A szövetség állítólag belső vizsgálatot indított, bár ennek szintén semmi jele nincs a honlapján. Az eltűnt pénzre a vízilabdázók valószínűleg keresztet vethetnek, a kérdés ilyenkor inkább az, hogy a szövetségből benne volt-e valaki a csalásban, vagy csak minden érintett roppant naiv volt – írja a 444. A lap hiába kereste a szövetséget, illetve annak elnökét, Vári Attilát, nem reagáltak, ahogy az elnökség megkeresett tagjai sem.

Nyitókép: Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Nyitrai Zsolt, kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott  és Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a Hajrá, magyarok! című kiadvány bemutatóján a Duna Arénában 2022. február 21-én. – Fotó: Illyés Tibor / MTI

#Sport#vízilabda#mvlsz#Magyar Vízilabda Szövetség#csalás

Címlapról ajánljuk