Sport

Az olaszokat elkerüli, de Andorrát még megkaphatja a magyar válogatott az Eb-selejtezőn

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 28. 6:07

Vége a Nemzetek Ligájának, megvannak a kalapok.

Azzal, hogy kedden véget ért a Nemzetek Ligája nevű európai focitorna, kialakultak a kalapok a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság jövő vasárnapi sorsolására. Azt már múlt pénteken lehetett tudni, hogy Magyarország a legerősebb, 1. kalapban szerepel. Így biztos, hogy elkerüljük a címvédő olaszokat (mivel ők szintén az 1. kalapban vannak), akik a Nemzetek Ligájában oda-vissza verték a magyarokat. Ők voltak az egyetlenek, akik le tudták győzni a mieinket, ez sem a németeknek, sem az angoloknak nem sikerült.

Németország házigazdaként nem vesz részt a selejtezőben, Oroszországot pedig kizárták, miután lerohanták Ukrajnát, így 53 válogatott lesz érdekelt a kvalifikációban. A küzdelem hét ötcsapatos és három hatcsapatos csoportban zajlik majd.

A tíz selejtezőcsoport mindegyikéből az első kettő jut ki a 24 csapatos kontinensviadalra, Németország pedig rendezőként automatikusan résztvevő. A maradék három helyért 12 csapat küzdhet meg a pótselejtezőkön, melyben – a Nemzetek Ligájában kivívott nyolcadik helynek köszönhetően – szinte biztosan szerepelhetne a magyar válogatott, amennyiben nem jár sikerrel a hagyományos selejtezőkön. Csak akkor nem jönne össze legalább a pótselejtező, ha a holland, a horvát, a spanyol, az olasz, a dán, a portugál és a belga együttesből legalább négy lemaradna az Eb-részvételt jelentő első két helyről a saját selejtezőcsoportjában.

Az Eb-selejtezők sorolását Frankfurtban rendezik jövő vasárnap délben, íme a kalapok:

1. kalap:

Hollandia, Horvátország, Spanyolország, Olaszország, Dánia, Portugália, Belgium, Magyarország, Svájc, Lengyelország

2. kalap:

Franciaország, Ausztria, Csehország, Anglia, Wales, Izrael, Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Skócia, Finnország

3. kalap:

Ukrajna, Izland, Norvégia, Szlovénia, Írország, Albánia, Montenegró, Románia, Svédország, Örményország

4. kalap:

Georgia, Görögország, Törökország, Kazahsztán, Luxemburg, Azerbajdzsán, Koszovó, Bulgária, Feröer-szigetek, Észak-Macedónia

5. kalap:

Szlovákia, Észak-Írország, Ciprus, Fehéroroszország, Litvánia, Gibraltár, Észtország, Lettország, Moldova, Málta

6. kalap:

Andorra, San Marino, Liechtenstein

Nyitókép: Szigetváry Zsolt / MTI

#Sport#labdarúgás#foci eb#sorsolás#magyar válogatott#olaszország#andorra

Címlapról ajánljuk