Sport

Arra kéri az MLSZ a magyar szurkolókat, hogy ne balhézzanak az Olaszország elleni meccsen

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 26. 18:08

Telt ház lesz a Puskás Arénában. A meccsen dől el, ki nyeri a csoportot a Nemzetek Ligájában.

A korábbi rendbontások és diszkriminatív viselkedés miatt az Olaszország elleni összecsapást is az UEFA felfüggesztett büntetésének terhe alatt játssza a válogatott – írja a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közleménye alapján a hvg.hu.

Ahhoz, hogy a nézők a jövőben is a helyszínen szurkolhassanak a csapatnak, önfegyelemre és az ellenfél tiszteletére is szükség van. Nem szabad okot szolgáltatni további szankciókhoz, különösen rasszista vagy kirekesztő megnyilvánulásokkal

– fogalmazott a szövetség.

A portál emlékeztetett, hogy még az angolok elleni tavalyi meccsen tapasztalt szurkolói rendbontások miatt van érvényben egy egymeccses, felfüggesztett zárt kapus hazai mérkőzés. Ha most ismét balhé lenne, akár még arra is sor kerülhet, hogy egy időre visszatérnek a zárt kapus találkozók.

Az MLSZ azt is közölte, hogy a hétfőn 20:45-kor kezdódó magyar–olasz Nemzetek Ligája-mérkőzése napján a Puskás Aréna Parkban már 18:15-től programok várják a szurkolókat, ezért – és a sorok elkerülése érdekében is – érdemes legalább másfél órával a találkozó előtt a helyszínre érkezni.

Azt is kérték, mindenki lehetőség szerint a közösségi közlekedést, a metró- és villamosjáratokat vegye igénybe a Puskás Aréna megközelítésekor, és érkezzen időben. A meccsen telt ház lesz.

Ha Magyarország nyeri a mérkőzést vagy döntetlent játszik Olaszország ellen, akkor a csoportjában az élen végez a Nemzetek Ligájában, Olaszország, Németország és Anglia előtt.

Nyitókép: Puskás Aréna Fotó: Róka László / MTVA

#Sport#Nemzetek Ligája#mlsz#szurkolók#rasszizmus

Címlapról ajánljuk