Sport

Megsiratta Federer visszavonulását legnagyobb riválisa, Nadal is – és most ön is könnyezhet a videón

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. szeptember 25. 13:07

A két teniszklasszis nem bírt érzelmeivel a visszavonuló Roger Federer utolsó meccsén, ahol egymás oldalán küzdöttek.

Napjaink teniszvilágának két legnagyobb riválisa együtt könnyezve búcsúztak egymástól a londoni Laver Kupán pénteken. Mint arról az rtl.hu is beszámolt, a 41 éves Roger Federer szeptember 15-én jelentette be, hogy visszavonul az élsporttól.

A korábbi világelső és 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes teniszező akkor azt közölte, hogy a szeptember 23-tól 25-ig tartó Laver Kupa férfi bemutató tenisztorna után nem lép többet pályára profi teniszmérkőzésen.

A sérülésekkel küzdő, műtétekből lábadozó svájci világklasszis a hétvégén az európai csapat színeiben versenyzett utoljára, és legnagyobb ellenfele, Rafael Nadal oldalán párosban fejezte be pályafutását, írja a People. A Federer-Nadal páros kikapott ugyan, de a sportszerető közönség biztosan nem az utolsó meccs eredményére fog emlékezni, hanem az azt követő megható pillanatokra. Federer az alábbi szavakkal búcsúzott rajongóitól és a profi tenisz világától:

Igazából csak örültem, hogy teniszezhetek, és a barátaimmal tölthetem az időmet. Aztán végül itt kötöttem ki. Ez egy tökéletes utazás volt. Mindent újra így csinálnék. Nagyszerű volt. Nagyon jól éreztem magam. Csodálatos volt. Köszönöm mindenkinek. Olyan sokan szurkoltak nekem, és ti itt ma este a világot jelentitek.

Federer érzelmes búcsúját nagy riválisa, Nadal is könnyekkel fogadta, a két sportoló együtt sírt a kamerák és a világ szeme láttára:


Federer kivételes teniszkarrierjéről ebben a cikkben emlékeztünk meg részletesen.

Nyitókép: Julian Finney/Getty Images for Laver Cup

#Sport#roger federer#rafael nadal#tenisz#visszavonulás

Címlapról ajánljuk