Sport

Népharag zúdul két brit focicsapatra, amiért a királynő halála után merészeltek meccset játszani

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 16. 14:46

Belső vizsgálat is indult az ügyben. Még csak nem is profi csapatokról van szó.

Nyomoznak két amatőr sheffieldi focicsapat után, akik meccset játszottak a királynő halála utáni hétvégén. A helyi liga betiltott minden mérkőzést a haláleset után, az uralkodó iránti tiszteletből. A csapatok ellen az interneten számos brit alattvaló kikelt, óriási tiszteletlenségnek tartva a meccset.

Eredetileg úgy volt, hogy meg sem tartják a meccset: a Sheffield International FC kompetitív helyett barátságos mérkőzést akart csak játszani, aztán azt tweetelte, hogy „valaki beköpött minket, szóval a barátságosat is lefújtuk”.

Bejelentették, hogy ehelyett csak edzés lesz, „és ha azt is betiltják, akkor rögbizni fogunk, mivel úgy tűnik, hogy az elég tiszteletteljes”. Az országban a legtöbb futballmérkőzést lefújták, de a krikett, a rögbi és a lóversenyzés folyik tovább.

Azonban ismét új fordulat jött, a Sky szerint ugyanis az „edzésre” mindenki teljes felszerelésben jött, úgyhogy ha már ott voltak, megtartották az összecsapást. Erről a Twitteren is hírt adtak. 

A helyi liga úgy reagált: „nyomozást indítunk az ügy kapcsán (…) és a két csapattal a lehető legkeményebb módon fogunk bánni”. Emellett „tiszteletlen és megvetendő” magatartásként hivatkoztak az esetre. A meccsről hírt adó csapat Twitter-fiókját azóta törölték is.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó:  pxel66 / GettyImages

#Sport#futball#királynő#ii. erzsébet#halál#nyomozás#twitter

Címlapról ajánljuk