Sport

Vitatott helyzetben állították ki Szoboszlait, miután nyakon könyökölte ellenfelét

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 14. 9:47

Szoboszlai Dominik először kapott piros lapot felnőtt pályafutása során. A videó alapján vajon jogosan?

Oliver Mintzlaff, az RB Leipzig labdarúgóklub vezérigazgatója szerint indokolt volt Szoboszlai Dominik kiállítása a német bajnokság második fordulójának szombati játéknapján, az 1. FC Köln elleni mérkőzésen.

Az első félidő hosszabbításában a 24-szeres válogatott szélső a felezővonal közelében cselezett, Florian Kainz pedig a mezénél fogva visszahúzta. Benjamin Brand játékvezető a sípjába fújt, szabadrúgást ítélt a házigazda lipcsei csapatnak, Kainz ennek ellenére nem engedte el Szoboszlai mezét, aki hátra lendítette bal karját, és eltalálta ellenfele nyakát.

Kainz látványosan, színpadiasan a földre esett, a bíró pedig azonnali piros lappal kiállította a magyar futballistát. Íme a történtek videón:

„Ilyen kiállítás nem történhet meg. Számomra ez az arrogancia jele. A könyöknek nincs ott helye. Indokolt volt a piros lap” – közölte a 2-2-re végződött meccs után Oliver Mintzlaff.

Steffen Baumgart, az 1. FC Köln vezetőedzője is úgy vélekedett, hogy Szoboszlai könyöke felemelkedett, és eltalálta ellenfele nyakát, de hangsúlyozta: meg van győződve róla, hogy nem szándékosan tette, hiszen nem is ütőmozdulat volt. Megjegyezte, ha a játékvezető téves ítéletet hoz, többen is közbeléphettek volna. Ezzel arra utalt, hogy az eset közvetlenül a partjelző előtt történt, és a videobíró-szobában ketten is figyelemmel kísérték a mérkőzés minden pillanatát.

Florian Kainz úgy fogalmazott, nem tudja biztosan, hogy piros lap volt-e, de szerinte meg lehetett adni. Domenico Tedesco, az RB Leipzig vezetőedzője vissza sem nézte az esetet, mert a játékvezető egyértelmű döntést hozott.

Szoboszlai először kapott piros lapot felnőtt pályafutása során. Csapat- és honfitársai közül Gulácsi Péter és Willi Orbán is végigjátszotta a találkozót.

#Sport#szoboszlai dominik#foci#futball#piros lap#kiállítás#lipcse

Címlapról ajánljuk