Sport

Elképesztő, mi megy az Excel Világbajnokságon, amit most már a tévé is közvetít

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 9. 9:44

Igen, jól olvassa, arról a számítógépes táblázatkezelő programról van szó.

Rengeteg sport van a világon, és egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az e-sportok is. Ma már az is hatalmas üzletnek számít, így igazából csak idő kérdése volt, hogy mikor lesz külön sportág a profi számítógépes táblázatkezelés. Az Egyesült Államokban élők ráadásul mostantól már nem csak interneten követhetik az izgalmasabbnál izgalmasabb csatákat, az ESPN nevű sportcsatorna ugyanis műsorára tűzte az Excel Világbajnokságot – írta meg a Ladbible. 

Profi kommentátorok, lenyűgöző grafika, igazi show – és már kattoghatnak is az egerek.

Szóval, ha kisujjában van a DARABTELI, a SZUMHATÖBB, vagy a SZÖVEG.TALÁL2 függvény van egy rossz hírünk, kevés lesz a legjobbak ligájához. A világbajnokságon szereplő srácok ugyanis teljesen más szinten vannak, nagyon komplex logikai feladatokat kell megoldaniuk hibátlanul, ráadásul időre. Az alábbi videóban meg is nézheti milyen, amikor a legjobbak küzdenek meg egymással.


A neten egyébként imádják az Excel sportot, amit, kapaszkodjanak meg, a 2020-ban rajtolt Pénzügyi Modellező Világkupa csapata hozott létre. Igen, ilyen is van, itt valós pénzügyi problémákat kell egymás után megoldani a 25 ezer dolláros, vagyis mintegy 10 millió forintos fődíjért.

No de vissza a táblázatkezelők koronázatlan császárához, álljon itt egy jellemző vélemény az egyik kommentelőtől: „Valószínűleg életem legizgalmasabb és legtanulságosabb sporteseménye ez, amiből még tanulni is lehet.” Valami ilyesmiről szól tényleg a sport.

Az Excel Világbajnokságot közvetítő ESPN tévécsatorna egyébként híresen kísérletező. Adtak már frizbi, papírrepülő és léggitár világbajnokságot is.

Nyitókép (illusztráció):  iStock / Getty Images Plus

#Sport#excel#táblázatkezelő#világbajnokság#közvetítés

Címlapról ajánljuk