Sport

Terhes barátnője bántalmazásával vádolják a Borussia Dortmund válogatott sztárját

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 8. 11:53

Nico Schulz azt állítja, be fogja bizonyítani ártatlanságát.

Nico Schulz német válogatott labdarúgó 2020-ban bántalmazta volt barátnőjét, aki a kislányukkal volt akkor terhes – erről írtak vasárnap a német lapok. A Bild am Sonntag azokat a Schulznak tulajdonított sms-eket is bemutatta, amelyekben a játékos elismeri tetteit és bocsánatot kér a viselkedéséért.

A dortmundi államügyész vasárnap közölte, hogy büntetőeljárás zajlik a Borussia Dortmund játékosa ellen, akit volt partnere feljelentett kapcsolaton belüli erőszakért. A rendőrség házkutatást is tartott Schulznál.

A Borussia Dortmund vasárnap délutáni közleményében azt írta, hogy csak a sajtóból értesültek a súlyos és megdöbbentő vádakról, és fenntartják a jogot, hogy fegyelmi eljárást indítsanak Schulz ellen, ha már többet tudnak az ügyről. A játékos idő előtt távozott a csapat vasárnap délutáni edzéséről.

Schulz egyébként tagadja a vádakat és azt mondta klubjának, hogy ügyvéd segítségével bizonyítani fogja az ártatlanságát. A Bild szerint tíz év börtönre is ítélhetik, ha megállapítják bűnösségét – idézi a Deutsche Welle a német lapot.

Nyitókép: Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images

#Sport#németország#nico schulz#borussia dortmund#bántalmazás#foci#labdarúgás

Címlapról ajánljuk