Sport

Fejbe lőtték egy klubban, meghalt a jiu-jitsu legendás brazil világbajnoka

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 8. 7:47

Leandro Lót egy szolgálaton kívüli csendőr ölte meg, miután a harcművész rendre tette a balhézó férfit. 

Meghalt vasárnap Leandro Lo, a jiu-jitsu nyolcszoros brazil világbajnoka, miután egy szolgálaton kívüli csendőr fejbe lőtt egy Sao Paulóban található klubban – jelentette a helyi sajtó. A sportolót kórházba szállították, de ügyvédje elmondása szerint beállt nála az egyhalál.

Lót egy összezördülés után lőtte le a csendőr. Ügyvédje a G1 brazil televíziónak elmondta, hogy a harcművész lefogta a férfit, hogy csillapítsa a kedélyeket, majd tett pár lépést, és a férfi ekkor lőtte le, majd kétszer belerúgott a földön elterülő sportolóba, és elsétált. A lövést a hangos zene miatt csak páran hallották meg.

Lo egyik barátja a G1-nek azt mondta, hogy a férfi odament az asztalukhoz, ahonnan elvett egy üveg italt, majd azzal provokálta őket, hogy az üveggel támadó mozdulatokat tett, Lo ezután fogta le.

A Henrique Otávio Oliveira Velozo nevű csendőrt vasárnap délután letartóztatták, miután feladta magát a belső ügyosztálynak, és gyilkossági kísérlet miatt indítottak eljárást ellene.

A sportoló – eredeti nevén Leandro Lo Pereira do Nascimento – legendás alakja volt a jiu-jutsunak: nyolc alkalommal nyerte meg a világbajnokságot, három különböző súlycsoportban, ami minden idők legjobb eredményének számít – írta a BBC. Először 2012-ben, legutóbb pedig 2022-ben lett világbajnok.

Nyitókép: Leandro Lo egy 2014-es versenyen.  Fotó: Francois Nel/Getty Images

#Sport#jiu-jitsu#világbajnok#brazília#leandro lo#haláleset#gyilkosság#emberölés

Címlapról ajánljuk