Sport

Vettel beszólt Varga Juditnak: Az ő szemében mi nem emberek vagyunk

rtl.hurtl.hu

2022. július 29. 10:59

A Forma-1-es pilótának tavaly üzent a magyar igazságügyi miniszter, most válaszolt. 

A cipész maradjon a kaptafánál, a FORMA–1-es pilóta pedig az autóversenyzésnél.

Ezt üzente tavaly Varga Judit igazságügyi miniszter Lewis Hamiltonnak és Sebastian Vettelnek, miután az autóversenyzők a tavalyi magyar Forma1-es nagydíjon kritizálták a homofóbnak titulált, úgynevezett gyermekvédelmi törvény elfogadását. Vettel akkor szivárványos cipőben versenyzett, majd közölte, hogy nyomasztónak tartja, hogy egy olyan ország, amelyik az Európai Unióban tagja, ilyen törvényt hoz.

A Motorsport.com magyar kiadása a héten Varga Judit nyilatkozatáról kérdezte Vettelt. A négyszeres világbajnok pilóta – aki a cikk szerint „nehezen bírta ki nevetés nélkül a válaszadást” – kijelentette:

Nyilvánvalóan ezt egy olyan ember mondja, aki parancsolgat másoknak és megmondja, hogy mit csináljanak az emberek. Ezért nem meglepő, hogy az ő szemében nem emberek vagyunk, hanem csak autóversenyzők. Szóval ő azt gondolja, hogy csak versenyeznünk kellene, ahogy a rendőröktől is valószínűleg azt várja, hogy azokat tartóztassák le, akik szerinte letartóztatást érdemelnek… nem tudom.

Vettel egy nappal korábban jelentette be, hogy visszavonul a versenyzéstől, mert szeretné látni, ahogyan felnőnek gyermekei. Mint mondta, a jövőre szeretne koncentrálni, de arra a jövőre, ami a pályán kívül vár rá.

A német pilóta júniusban az Attitude nevű, LMBTQ-tematikájú magazinnak adott interjújában kijelentette, hogy örömmel fogadnának egy meleg Forma-1-es pilótát

Hiszem és remélem, hogy a sportágunk készen áll erre. Egy meleg versenyző segítene felgyorsítani az előítéletek felszámolását és jobb irányba terelni a sportágunkat


Nyitókép: Sebastian Vettel a Magyar Nagydíj előtt tartott sajtóeseményen. Fotó: Peter J Fox / Getty Images

 

#Sport#sebastian vettel#varga judit

Címlapról ajánljuk