Sport

Az oroszok egyik legjobb teniszezője bevallotta, hogy leszbikus

rtl.hurtl.hu

2022. július 19. 16:33

A világranglista 12. helyén álló Daria Kaszatkina sírva fakadt, amikor arról kérdezték, a coming out után hazatérhet-e Oroszországba.

Az orosz teniszező, Daria Kaszatkina bevallotta, hogy a nőket szereti – írja a BBC. A sportolóval egy orosz blogger beszélgetett, az interjú közben jött közben a téma, amely kapcsán Kaszatkina kijelentette: barátnője van.

A teniszező beszélgetés alatt szóba hozta az orosz-ukrán háborút is, majd kijelentette: azt szeretné, ha az országa befejezné az agressziót.

Szerinte a homoszexualitás papíron nem illegális Oroszországban, de tilos például „a meleg propaganda terjesztése” kiskorúak körében, valamint a saját tapasztalataira támaszkodva úgy véli: a társadalom széles rétege homofób.

Az egyetlen dolog, ami számít, hogy békében élj önmagaddal.

– mondta a Kaszatkina.

Arra a kérdésre, miszerint biztonságos lenne-e kézen fogva sétálni a barátnőjével a hazájában, azt felelte, hogy soha, szerinte ez soha nem lesz elfogadott Oroszországban. Kaszatkina az interjú egy pontján sírva fakadt, amikor megkérdezték tőle, hogy fél-e, hogy a coming outja után nem tud majd hazatérni.

Nyitókép: Antonio Borga / Eurasia Sport Images / Getty Images

#Sport#daria kaszatkina#leszbikus#coming out#oroszország#homofóbia

Címlapról ajánljuk