Sport

Nem engedi tovább versenyezni Budapesten a FINA az elájult szinkronúszót

rtl.hurtl.hu

2022. június 24. 19:05

Anita Alvarez ugyan egészséges, de a biztonsági megfontolások fontosabbak a Nemzetközi Úszószövetség szerint.

Az Instagramon közzétett posztjában az amerikai szakszövetség arról számolt be, hogy a FINA (Nemzetközi Úszószövtség) úgy döntött: biztonsági megfontolásokból nem engedi versenyezni a szerdán a medencében eszméletét vesztő amerikai szinkronúszót, Anita Alvarezt – írta a hvg.hu.

Alvarez a gyakorlata közben ájult el, majd az edzője azonnal a vízbe ugrott utána, és az ezután vízbe ugró magyar vízi mentővel együtt kihúzták a sportolót a vízből. Az edző, Andrea Fuentes a magyar vízi mentőket hozzá nem értéssel vádolta, de a világbajnokság egészségügyi szolgálatának vezetője, Merkely Béla szerint szakszerűen jártak el, ráadásul Alvareznek már korábban is voltak hasonló ájulásos esetei a medencében.

Az amerikai közlemény szerint a sportoló ugyan egészséges, de biztonsági megfontolásokból mégis úgy döntöttek, hogy nem lesz lehetősége utolsó számában, a csapatversenyen indulnia. Alvarez az amerikai orvosoktól megkapta ugyan a zöld jelzést, és az edzője is a csapatban szerette volna látni. A FINA azonban ezt az utolsó pillanatban felülírta.

Nyitókép: Anita Alvarez / Getty Images

#Sport#fina#vizes vb 2022#ájulás#szinkronúszás

Címlapról ajánljuk