Sport

Videó: kilencéves kisfiúnak is jutott a könnygázból a BL-döntő után

rtl.hurtl.hu

2022. május 29. 18:10

A francia rendőrség szerint 68 embert letartóztattak, 174 ember pedig megsérült.

„Háborús zóna” – jellemezték a Liverpool szurkolói a szombat esti, párizsi Bajnokok Ligája döntőn kialakult káoszt a DailyMail cikke szerint. A mérkőzés 30 perc késéssel kezdődött, amiért az UEFA és a francia szervezők a stadionba jegy nélkül bejutni próbáló szurkolókat hibáztatják.

A lap megszólaltatta Carl Clemente írót, aki több mint húsz éve szurkol a Liverpoolnak és egész Európát bejárta csapatát követve. Clementét „sokkolták” a francia főváros utcáin játszódó jelenetek. Elpanaszolta: 22 éve jár a csapat meccseire és a történtek után is nekik szurkol, de kétszer is meggondolja, hogy legközelebb elmenjen-e a meccsükre. Kilencéves kisfiát először vitte el meccsre. Szavai szerint a bejutással nem volt gond, bár a beengedést nevetésesnek nevezte, bent aztán az látta, hogy a Real Madrid oldala már tele volt emberekkel, a Liverpooléban viszont alig voltak. Nagy hibának nevezte, hogy míg a Real Madrid szurkolói zónája néhány percre volt a stadiontól, addig a Liverpoolét a város másik végében alakították ki.

„Ami viszont felbosszantott, az az volt, amikor a stadion hangosbemondóján bejelentették, hogy a mérkőzés a későn érkező szurkolók miatt késik. Ez teljesen valótlan volt, nem tetszett, ez egy hazugság volt” – mondta a lapnak. Hozzátette: a meccs után haza szerettek volna menni, ezért elindultak arra a helyre, ahol a taxi az előre megbeszéltek szerint várta őket. Néhány Liverpool-szurkólóval találkoztak, akik arra figyelmeztették, hogy ne menjen arra, mert a rendőrség könnygázt vet be. Ennek ellenére tovább haladtak, mivel szerettek volna eljutni a taxihoz, hogy visszatérhessenek a szállásukra. Clemente szerint helyi fiatalok kezdték el piszkálni a rendőröket és a Liverpool-szurkolókat, majd egy könnygáz-lövedék találta el a bokáján.

„A zavargásokat nem a Liverpool vagy a Real Madrid szurkolói okozták, helyi bandák balhéztak, a rendőrség könnygázt lőtt ki és egy lövedék eltalálta a bokámat” – mondta a szerző, aki két könyvet is írt a Liverpool történetéről. Clamente a földre zuhant, fia megrémült, a könnygáz belement a szemébe. Mindketten köhögtek, erősen könnyeztek, erről videó is készült:


A francia rendőrség szerint 68 embert letartóztattak, 174 ember pedig megsérült a mérkőzés előtti, alatti és utáni zavargásokban. 

Nyitókép: Matthias Hangst / Getty Images

#Sport#bajnokok ligája#könnygáz#liverpool

Címlapról ajánljuk