Sport

Egerszegi, Darnyi és Hosszú Katinka teljesítményéhez hasonlította a Fidesz győzelmét Wladár Sándor

rtl.hurtl.hu

2022. április 16. 18:54

A Magyar Úszó Szövetség elnöke szerint Orbán Viktor teljesítménye a legnagyobb magyar klasszisokéhoz fogható.

Wladár Sándorral, a Magyar Úszó Szövetség elnökével Csisztu Zsuzsa készített interjút a Mandiner „Mi történt a választáson?” című sorozatában.

Wladár örömmel és büszkeséggel fogadta a Fidesz újabb kétharmados győzelmét:

Sokunknak sokfélét jelentett a választás előtti harctéri izgalom, vagy ha úgy tetszik, versenyizgalom, és a választást követően örömmel konstatáltuk, hogy újra egészként kezelhetjük Magyarországot, mert zsinórban negyedik alkalommal 2/3-os többséggel győzni, az óriási eredmény és büszkeség is, no és persze hatalmas felelősség. Nem egyszerű a jelenlegi világpolitikai helyzetben kormányozni egy országot 

– adott hangot érzéseinek az úszók elnöke. 

A fideszes győzelemről a sportvezetőnek az úszósport nagyjai jutottak eszébe:

…a Fidesz nagyjából tíz méterrel nyert ezen a választáson – úszónyelven szólva. Na, ilyen látványosan csak Egerszegi Krisztina, Darnyi Tamás vagy Hosszú Katinka tudott nyerni téthelyzetben.

Arra a kérdésre, hogy szerinte ki volt a legesélyesebb, Wladár határozott választ adott: 

„Ez nem is lehetett kérdés. Itt mégiscsak Orbán Viktor volt a polgári oldalon, aki felállt a rajtkőre, övé volt a felelősség, képletesen neki kellett leúszni ezt a négyszáz vegyest, és ő is tíz méterrel győzött, mint a legnagyobb magyar klasszisok. De azt azért ne felejtsük el, hogy sikeresnek lenni a négy vegyesen az azt jelenti, hogy mind négy úszásnemben világklasszis vagy. Kül- és belpolitika, gazdaság és szociális ügyek, bármit említhetnék, ez egy összetett műfaj itt és ott is, szóval itt mindegyik területnek a magas fokú ismeretéről tett tanúbizonyságot az elmúlt négy évben is az Orbán-kormány.”

A Magyar Úszó Szövetség elnöke szerint ha nem a Fidesz győzött volna, akkor a magyar versenysport és tömegsport is igen nagy bajban lenne. Elmondta azt is, hogy 93 éves édesanyja, Magdi néni is komolyan vette a választásokat.

Három hónapja, amikor még fizikailag jobb állapotban volt, azt mondta, »hogyha kell, négykézláb is elmegyek szavazni, fiam, és leadom a voksom oda, ahova mindig is leadtam: Orbán Viktorra«

 

– mesélte az elnök.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

#Sport#wladár sándor#Választás 2022#hosszú katinka#darnyi tamás#kétharmad

Címlapról ajánljuk