Sport

Elnézést kért Fradi a jégkorongszövetségtől

rtl.hurtl.hu

2022. április 11. 21:41

Szatyorban kapta meg a bajnoki érmeket a Ferencváros jégkorongcsapata, méltatlan körülményeket emlegettek, aztán kiderült, hogy ők akarták így.

A Ferencváros jégkorongcsapata nyerte idén a hazai bajnokságot, de a bajnoki aranyérmek átadása méltatlanul zajlott – írta a Blikk. A szövetség a trófea mellé járó érmeket – amelyeket általában nyakba kapnak a játékosok – egy szatyorban juttatta el a klubnak, hogy osszák szét maguk között.

A klub alelnöke, Nyíri Zoltán a lapnak azt mondta:

Igen, így történt. A szövetség letette a Tüskecsarnokban a kupát és az aranyérmeket, ezzel jelezve, hogy osszuk mi szét.

A Ferencváros és a szövetség között azután alakult ki feszültség, hogy a bajnokság döntőjében a csapat játékosa, Nagy Gergő hárommeccses eltiltást kapott a csíkszeredai Salló Alpár sérülése miatt. A klub nehezményezte a büntetést és azt is, hogy a szövetség nem járt el a Ferencvárost Csíkszeredában ért atrocitások kapcsán.

FRISSÍTÉS:

Cikkünk megjelenése után a Magyar Jégkorong Szövetség az alábbiakról tájékoztatták lapunkat: 

„A Ferencváros csapata az Erste Liga döntőjében elszenvedett vereség után az ünnepélyes díjátadó keretében megkapta az Erste Liga ezüstérmét. A bajnoki arany azért járt, mert a sorozat legtovább versenyben lévő magyar csapat volt. Az elmúlt szezonban a Ferencváros hasonló módon kapta meg a díjat, nem volt mód az ünnepélyes díjátadásra, hiszen a klub vereséggel fejezte be a szezont az pedig a klub kimondott kérése volt, hogy amíg versenyben vannak, ne zavarjuk őket ünnepélyes díjátadással. Az idei szezonban a Ferencváros képviselője kérte, hogy legkésőbb a hétfői napon elvihessék az érmeket az MJSZ irodájából. Kollégánk ezt a kérést respektálva saját maga vitte el az érmeket és a kupát a Tüskecsarnokba. A klub részéről nem érkezett kérés, hogy a szezon befejezését követően az MJSZ vezetése akár ünnepélyes keretek között adja át a díjat, hiszen a korábbi évekhez hasonlóan azt ők szeretnék kiosztani a szezonzáró vacsorájukon. A Gyergyói HK csapat hasonló helyzetben az Erste Liga bronzérem ünnepélyes átadását kérte, amit az Erste Liga elnöke Szőke Álmos egy sajtótájékoztató keretében meg is tett. Fentiek alapján az MJSZ értetlenül áll a klub kiakadása előtt, hiszen semmilyen olyan kérés nem érkezett az MJSZ felé a klub részéről, aminek ne tett volna eleget.”

Később az FTC is a szövetséggel egybecsengően nyilatkozott, és kér minden érintettől, akit félretájékoztatott a bajnoki éremátadás körülményeiről.

„Az FTC-Telekom magyar bajnok férfi jégkorongcsapata a sajtóban megjelentekkel ellentétben képviselőjén keresztül kifejezetten kérte, hogy legkésőbb a hétfői napon elvihessék az érmeket a Magyar Jégkorong Szövetség irodájából. Téves tehát az az állítás, mely szerint a szövetség méltatlan módon juttatta volna el a szakosztályhoz az érmeket és a serleget. A Ferencvárosi Torna Club vezetése a történtek kivizsgálása során arra a megállapításra jutott, hogy az FTC-Telekom Jégkorong Szakosztály képviseletében Pap Gábor ügyvezető, valamint dr. Kardos Angelika csapatvezető félretájékoztatták az FTC vezetését az érmek átadásának körülményeivel kapcsolatban, így fordulhatott elő, hogy a klub vezetése ilyen tartalmú nyilatkozatokat tett. Mindkét érintett elismerte a történteket, elnézést kértek a klub vezetésétől, és felajánlották lemondásukat minden, az FTC-Telekom Jégkorong Szakosztálynál betöltött tisztségükről” – írták közleményükben

Nyitókép: MTI / Veres Nándor

#Sport#ferencváros#jégkorong#bajnokság#aranyérem

Címlapról ajánljuk