Sport

Az UEFA is rendkívüli ülést tart az orosz támadás miatt

rtl.hurtl.hu

2022. február 24. 12:00

Elvehetik Szentpétervártól a BL-döntő rendezési jogát.

Rendkívüli végrehajtó bizottsági ülést hívott össze péntekre az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke azután, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát. A Bajnokok Ligájának idei döntőjét Oroszország második legnagyobb városában, Szentpéterváron tartanák májusban, ugyanakkor az Európai Parlament megkérte az UEFA-t, hogy változtassa meg a helyszínt, és az orosz városokat ne vegye figyelembe a nemzetközi futballesemények kapcsán – írta az MTI.

Korábbi sajtóértesülések szerint felmerült, hogy Szentpétervár helyett Budapesten, a Puskás Arénában tartsák meg a BL-döntőt. Ezzel kapcsolatban az Index megkereste a Magyar Labdarúgó Szövetséget, arról érdeklődve, hogy megpályáznák-e a rendezést, ha az UEFA új helyszínt keresne. Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője a portálnak azt válaszolta, hogy érdemben egyelőre nem tudnak erre válaszolni, mert még nincs ilyen lehetőség.

Ukrajnában közben a háború miatt felfüggesztették a labdarúgó-bajnokságot, ami pénteken az FK Minaj-Szorja Luhanszk mérkőzéssel folytatódott volna az élvonalban.

Nyitókép: Valya Egorshin/NurPhoto via Getty Images

#Sport#orosz-ukrán háború#ukrajna#oroszország#UEFA#labdarúgás

Címlapról ajánljuk