Sport

Váratlanul másik klubhoz igazolt Szalai Ádám

rtl.hurtl.hu

2022. február 16. 8:18

Kedden 15:30-kor még a német csapat sem tudott a váltásról. A magyar csatár másfél éves megállapodást kötött a Basellel.

Azonnali hatállyal a svájci Basel csapatához igazolt a német Bundesligában szereplő Mainztól Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya – írta a Bild.

A lap információi szerint kedden 15:30-kor még a német csapat sem tudott a váltásról, 18 órakor viszont már pecsét került a megállapodásra. 

A gyors átigazolás hátterében feltehetően az állt, hogy hosszú távon bizonytalanná vált Szalai Ádám sorsa. A Mainz vezetői ugyanis meg akarták várni, miként alakul a csatár formája a fejműtétje után, és valószínűleg a következő hetekben döntöttek volna a nyáron lejáró szerződés meghosszabbításáról.  

A Basel azonban lecsapott a lehetőségre és ajánlatot tett a 34 éves játékosnak, amelyet Szalai Ádám el is fogadott. 

A magyar válogatott csapatkapitánya 146 mérkőzésen 28 gólt szerzett a Mainzban. A Bild szerint a svájci bajnokság harmadik helyén álló Basellel másfél éves szerződést írt alá. 

Nyitókép: Szalai Ádám, az FSV Mainz 05 játékosa csapattársaival, miután gólt rúgott a Werder Bremen ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokság tavaly áprilisi mérkőzésén Brémában – Focke Strangmann/MTI/EPA

 

#Sport#szalai ádám#labdarúgás#mainz#basel#foci

Címlapról ajánljuk