Sport

Rejtélyes „jogi okok” miatt elhalasztottak egy éremátadást az olimpián

rtl.hurtl.hu

2022. február 9. 7:52

Nem tartották meg a műkorcsolya-csapatverseny éremátadóját. A versenyt az orosz csapat nyerte meg. Doppingügyet sejtenek a háttérben. 

Elhalasztották a műkorcsolya-csapatverseny éremátadóját a pekingi téli olimpián, közelebbről meg nem határozott „jogi okok” miatt. A versenyszámot Oroszország nyerte meg, az Egyesült Államok, és Japán előtt. A negyedik helyen zárt kanadaiak most abban reménykednek, hogy mégis érmet nyerhetnek.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szóvivője csak annyit közölt, hogy „egy jogi konzultációt igénylő ügy merült fel hirtelen”, ami miatt egyeztetni kell a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetséggel (ISU). Mark Adams egy sajtótájékoztatón hozzátette, hogy „olyan atléták érintettek, akik érmet nyertek, de ennél többet nem tudott mondani.

Az ISU csak egy mindössze egysoros közleményt tett közzé az esettel kapcsolatban, amiben szintén egy közelebbről meg nem határozott jogi megbeszéléseket említett a halasztással kapcsolatban.

Az insidethegames című olimpiai szaklap információi szerint a halasztás háttérben orosz doppingügy állhat. A gondot a lap értesülései szerint egy, a játékok előtt készített doppingteszt okozta – vette észre a Telex.

Nyitókép: Az orosz műkorcsolyacsapat a pekingi téli olimpián. Fotó: Jean Catuffe/Getty Images

#Sport#műkorcsolya#peking 2022#téli olimpia#dopping

Címlapról ajánljuk