Sport

Magyarország első hódeszkás olimpikonja először indult félcsőben, 19. lett

rtl.hurtl.hu

2022. február 9. 5:05

Ezzel nem jutott be a döntőbe, de így is elmondhatja magáról, hogy duplán is történelmet írt a pekingit téli olimpián a 17 éves magyar versenyző.

A 19. helyen zárta a felcső selejtezőjét Kozuback Kamilla, Magyarország első hódeszkás olimpikonja szerdán, ezzel nem jutott a szám döntőjébe – számolt be róla az MTI. Összesen 22-en indultak.

A 17 éves magyar sportoló az első csúszásánál láthatóan a biztonságra törekedett, ugrásai nem voltak bonyolultak, a legnagyobb 3,4 méter, míg átlagosan 2,5 méter magasak voltak. A zsűri 35,5 pontra értékelte a produkciót, mellyel a 16. helyen állt, a 12.-től közel 30 pontra volt.

A másodikban már lendületesebben ment, a korábbinál magasabbakat ugrott, ám a félcső utolsó szakaszánál rontott és elesett, így csupán 15 pontot kapott a bíráktól, amivel végül a 19. helyen zárt.

Nem ez a legerősebb számom, a szezon közben sem sikerült sokat gyakorlom, de szerencsére itt most ki tudtam használni mind a három edzésnapot. Új trükkökkel is próbálkoztam. Remélem, a családom és Magyarország büszke rám, hogy indulhattam az olimpián 

– nyilatkozta az állami sportcsatornának Kozuback Kamilla, aki szombaton slopestyle-ban is elindulhatott, ott a 28. helyen végzett. Ebben a számban egyébként egy visszalépésnek köszönhetően indulhatott az olimpián.

Nagyon boldog vagyok, ahogy Kamilla teljesített most, az első talán a legjobb futama volt az idényben. Olyan trükköt is bemutatott sikerrel, amit csak pár napja gyakorolt 

– mondta a sportoló apja az MTI-nek. Hozzátette, jelezték a nemzetközi szövetség felé, hogy ha lehetőség van rá, induljon big airben. Egyelőre várják a választ, és ha pozitív elbírálásban részesülnek, akkor Kozuback Kamilla még hétfőn is versenyezhet, nem kell pénteken hazautaznia Pekingből.

Nyitókép: Kozuback Kamilla bemutatja gyakorlatát a női hódeszkások slopestyle versenyszámának selejtezőjében a csangcsiakoui zónában lévő Kenting Havas Parkban a 2022-es pekingi téli olimpián 2022. február 5-én – Fotó: Kovács Tamás / MTI

#Sport#téli olimpia#peking#kozuback kamilla#hódeszka

Címlapról ajánljuk