Sport

Czene Attila: Szilágyi Liliánára azért haragszom, mert a műkörmével kikapott 200 pillangón

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 10. 12:55

A rákkal megküzdött úszónak Szilágyi apjáról is megvolt a véleménye – nem feltétlenül pozitív.

Daganatos betegségéről és Szilágyi Liliána zaklatási vádjairól is beszélt az Atlantában aranyérmet szerzett Czene Attila. A 47 éves úszó Palik László YouTube-csatornájának adott interjút. Szerinte fontos különbséget tenni a Magyar Úszó Szövetség munkája, illetve a versenyzők között.

Neki nem szimpatikus, amikor az úszók erős megnyilatkozásokat tesznek ahelyett, hogy alázattal, szerényen foglalkoznának a sportjukkal. Szilágyi Liliánáról pedig azt mondta:

Nem az úszókkal van a gond, amikor lemennek úszni és versenyezni, és teljesítenek vagy nem. Például Szilágyi Liliánára azért haragszom, mert az Európa-bajnokságon a műkörmével két századdal kikapott 200 pillangón. Neki az volt a dolga, hogy megnyerje a versenyt. Azt látom, hogy ő van annyira tehetséges, hogy megnyerhette volna

– mondta. Szilágyi apjáról is elmondta a véleményét, akit lánya fizikai, lelki terrorral és szexuális zaklatással vádolt: „Már akkor megvolt a véleményem a Zoltánról, nem feltétlenül pozitív. Mert esetleg velem – mint fiatallal – nem úgy viselkedett” – emlékezett vissza arra az időszakra, amikor egy medencében edzett Szilágyi Zoltánnal.

Sajnálatosnak tartja, hogy teljes edzői pályafutásoknak szakad vége olyan dolgok miatt, amiket most már máshogy ítélünk meg, mint 35 éve. Viszont szerinte a szexuális zaklatás – főleg ha kiskorúak ellen történik – visszamenőlegesen is elítélendő.

Daganatos betegségéről azt mondta: az átlagnál szerencsésebbnek tartja magát, mert a rák felismerésétől a műtétig csupán pár hónap telt el. Most már teljesen meggyógyult, és leginkább csak a túlsúllyal kell megküzdenie.

Szilágyi ügyével korábban az RTL Híradó és a Fókusz is foglalkozott.

Nyitókép: Palikék Világa by Manna / YouTube

#Sport#czene attila#palik lászló#szilágyi liliána#túlsúly#zaklatás#úszó

Címlapról ajánljuk