Sport

Hitler-tetoválása miatt állították félre a cseh MMA-harcost

rtl.hurtl.hu

2022. január 7. 12:33

Radek Roušal megbánta fiatalkori nézeteit, de a cseh és szlovák versenyek szervezője szerint gyorsabban is eltüntethetné magáról a náci szimbólumokat.

Egyelőre nem léphet be a profi ketrecharc világába a cseh Radek Roušal, aki magára tetováltatta Adolf Hitlert – írja az Insider. A kickboxos, aki elhatározta, hogy átnyergel az MMA-ra, azt mondta, hogy a testén lévő náci szimbólumok a korábbi életét tükrözik, amikor egyetértett az efféle ideológiákkal.

Roušal azóta próbál elhatárolódni múltjától, de nem sikerült meggyőznie Ondřej Novotnýt, a cseh és szlovák versenyeket szervező Oktagon MMA vezetőjét. Novotný figyelmét azelőtt hívták fel Roušal Hitler-tetoválására, hogy megküzdött volna a szlovák Nikolas Krivákkal. „Nem nézhetsz ki így, ha idejössz” – nyilatkozta Novotný egy cseh lapnak még decemberben.

Radek Roušal nem tagadja, hogy a tetoválásai mélyen sértők. „Zűrös társaságban nőttem fel”, nyilatkozta, hozzátéve, hogy akkoriban nem tudott mit kezdeni az életével. „Később elkezdtem küzdősporttal foglalkozni, ami teljesen megváltoztatta az életemet és a világnézetemet. Több tetoválásom is van, amit megbántam, ezeket fokozatosan áttetováltatom” – mondta.

A leginkább kifogásolható tetoválások azonban most is láthatók a testén, ami nem nyugtatja meg Novotnýt. „Nem vagyok egy tetoválás-szakértő, de meddig tarthat ezt áttetoválni? Két nap?” – kérdezte. Ugyanakkor azt mondta: bízik Roušalban és megértő, de egyelőre nem nagyon látható a változtatás.

Roušal egy brnói edzőteremben edz, amely közölte, hogy a sportolónak januárig adtak határidőt a tetoválások eltávolítására. Az MMA-részvételre viszont az utolsó pillanatban, még a határidő lejárta előtt kapott lehetőséget. Az Oktagon MMA egyelőre eltiltotta Roušalt, azt nem tudni, hogy más szervezetnél próbálkozik-e.

Nyitókép: Youtube / Oktagon TV

#Sport#mma#csehország#radek rousal

Címlapról ajánljuk