Sport

Pár száz ember tüntetett fél óráig Djoković mellett hazájában, miután oltottsági igazolás hiányában elutasították vízumkérelmét az ausztrál hatóságok

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 6. 16:52

Közben forr a diplomáciai feszültség Szerbia és Ausztrália között, a teniszsztár pedig egy melbourne-i, kiutasítottaknak fenntartott hotelben tartózkodik.

Párszáz ember jelent meg a Novak Djoković apja által meghirdetett tüntetésen Belgrádban csütörtök délután. A megmozdulást azért hívta össze Srdjan Djoković, hogy megüzenjék az ausztrál kormánynak: nem tagadhatják meg a vízumot a teniszcsillagtól azért, mert nem tud oltási igazolást felmutatni.

A tüntetők szerb zászlókat és teniszütőket lengettek a harminc perces demonstráción. Az N1 szerint az egyik transzparensre azt írták: „Nincs az a limit, amin nem kelhetsz át”.

A tüntetőkhöz csatlakozott az ország munkaügyi minisztere, az oltásellenes Darija Kisic Tepavcevic. Az eseménynek a szerb lap szerint komoly vakcinaszkeptikus felhangjai voltak.

Djoković korábban több újságírói kérdést is elhárított arról, hogy megkapta-e a koronavírus elleni oltást. Sokáig úgy nézett ki, hogy egészségügyi mentességgel vehet részt az Australian Openen, ám a helyi hatóságok ragaszkodtak az oltottság igazolásához. A sportoló jelenleg egy melbourne-i, kiutasítottaknak fenntartott hotelben tartózkodik, a szerb miniszterelnök pedig „boszorkányüldözést” emleget. Djoković ügyéről korábban itt írtunk bővebben.

Nyitókép: Novak Djokovic szerb teniszcsillag édesanyja, Diana, édesapja, Srdjan és fivére, Djordje egy belgrádi sajtóértekezleten 2022. január 6-án. Fotó: MTI / EPA / Andrej Cukic 

 

 

#Sport#novak djokovic#austraian open#melbourne#belgrád#tüntetés#oltás

Címlapról ajánljuk