Sport

Elnökségi ülést hívott össze keddre a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, a személyét ért támadások után

rtl.hurtl.hu

2021. december 27. 19:56

Kulcsár Krisztiánra bizalmi szavazás is vár. Több befolyásos sportszervezet érdekeit is sérthette az egyik intézkedése.

Összehívta a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökségét kedd reggelre Kulcsár Krisztián elnök, akire csütörtökön bizalmi szavazás vár – írta a Telex. A hírportál szerint a MOB jelenlegi, 55 fős közgyűlésben van esélye a győzelemre az elnöknek, akit a múlt hét óta támad a kormánypárti sajtó.

Az rtl.hu is beszámolt róla, hogy a MOB tagságában egyre többen kifogásolták a szervezet működését az elnöki pozíciót 2017 óta betöltő, kétszeres olimpiai ezüstérmes vívó, Kulcsár Krisztián vezetése alatt. Azóta két lépésben csökkentették a MOB-közgyűlés létszámát, és több legendás sportoló is elvesztette tagságát a testületben, például Kemény Dénes és Mocsai Lajos is. Az elnökség ezután leállította a folyamatot. 

A Telex most arról ír, hogy a konflitkust az is okozta, hogy számos, a magyar sporthoz kapcsolódó szervezet is kiszorult a MOB közgyűléséből a létszámcsökkentés miatt.

Köztük van a Testnevelési Egyetem, a Nemzeti Sportközpontok, a Magyar Edzők Társasága vagy a Sportegyesületek Országos Szövetsége is. Kiesett a közgyűlésből továbbá a BVSC, a Ferencváros, a Honvéd, az MTK, a Vasas képviselője is, bár egyénileg őket is jelölni lehetett volna, ahogyan egy sportorvost vagy egy sportújságírót is. A jelöléssel egy Habsburg György vezette bizottságot bíztak meg, ami után az elnökség szűrte volna meg a tagokat, majd végül a közgyűlésnek kellett volna döntenie.

Fontos szerepe a MOB-nak, hogy a testület nevezi be a sportolókat a téli vagy a nyári olimpiára, abban az időszakban a legfontosabb sportszervezetté válik. 

Nyitókép: Vékássy Bálint, a MOB főtitkára (bal), Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke (közép) és Deutsch Tamás, a MOB alelnöke, a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációvezetője a MOB közgyűlésén a Budapest Kongresszusi Központban 2021. november 27-én. – Fotó: Soós Lajos / MTI

#Sport#magyar olimpiai bizottság#kulcsár krisztián#deutsch tamás

Címlapról ajánljuk