Sport

Élsportoló volt az újraélesztés után egy héttel meghalt újpesti gimnazista

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2021. december 15. 14:31

A Magyar Vívó Szövetség gyászhíre szerint a gimnazista két héttel ezelőtt még a junior bajnokságban vívott.

Versenyszerűen vívott az az újpesti gimnazista, akinek haláláról többek között az RTL Híradó is beszámolt kedden. A Magyar Vívó Szövetség oldalán olvasható gyászhír szerint a fiú az FTC párbajtőrözője volt.

A fiatal sportoló december 8-án iskolájában, az újpesti Könyves Kálmán gimnáziumban lett rosszul, akkor tanárai sikeresen újraélesztették. Rá szűk egy hétre érkezett a rossz hír: hiába küzdöttek napokig a kórházban az életéért, a gimnazista szívelégtelenségben meghalt. A szövetség híre szerint a párbajtőröző két héttel ezelőtt még a junior bajnokságban vívott.

 

A 17 éves korában elhunyt fiú hat éve sportolt versenyszerűen, részt vett az összes korosztályos versenyen, csapatban több helyezést is szerzett, a kadet Magyar Kupa  tavaly októberi fordulójában egyéniben bronzérmet szerzett. Ősszel lett tagja ferencvárosi sportklub vívó szakosztályának, közölte Kovács Attila, aki hosszú ideig a fiú edzője volt.

Az FTC-s párbajtőrözőit annyira megrendítette a hír, hogy azt fontolgatták, visszalépnek az országos bajnokságtól, de végül úgy döntöttek, hogy 

azzal tisztelik meg leginkább (…) emlékét, ha pástra lépnek a hétvégén

– írta a Magyar Vívó Szövetség. 

Nyitókép: Magyar Vívó Szövetség

#Sport#párbajtőrvívó#ftc#meghalt#meghalt gimnazista

Címlapról ajánljuk