Sorozat Klub

Újra megtanult járni Benedekffy Katalin (x)

rtl.hurtl.hu

2023. október 17. 11:54

Benedekffy Katalin ének-, és színművész számára mindig is fontos volt a mozgás és a sport. Gyerekkora óta teniszezett, atletizált, sőt – mivel az erdélyi Nagygalambfalván született – így a magas hegyeken való túrázás is kedvelt időtöltés a számára. A COVID járvány azonban mindezektől kis híján megfosztotta.

Keserves utóhatások

Katalin – aki korábban egy ideig a Barátok közt szereplője is volt – úgy esett át tavaly nyáron a COVID betegségen, hogy rendkívül kellemetlen tünetei maradtak utána. Leginkább a művésznő ízületeit viselte meg a betegség, olyannyira, hogy szinte járni is képtelen volt. Orvostól, orvosig, kivizsgálásról kivizsgálásra járt, de nem találták gyógyírt a panaszaira.

Végül egy ismerőse által javasolt idősebb gyógytornász volt az, aki kezelésbe vette Katalint és javasolta neki, hogy úgynevezett „nordic walking” botokat használva kezdje terhelni a szervezetét és próbáljon egyre hosszabb távokat sétálni. A módszer hatékonynak bizonyult, a színésznő állapota látványosan javulni kezdett, és néhány hónap után, kitartó munkával, szinte teljesen rendbejött. Azóta már bátrabban vállal be hosszabb utakat is és újra tud magassarkú cipőt felvenni, ami színházi munkái során sokszor elengedhetetlen.


Futás a falujáért

Katalin nemrégiben futónagykövetnek is állt, egy megtisztelő felkérésre igent mondva. Persze nem is dönthetett volna másként, mivel ezúttal szeretett szülőfalujának segíthet ezzel. Az erdélyi Nagygalambfalva új játszóterére gyűjtenek a résztvevők, méghozzá önként vállalt futással és a hozzá kapcsolódó adakozással.

Számomra az otthont, nyugalmat jelenti ez a hely. Rohanó hétköznapok, számos koncert és színházi szereplés után, mindig jó hazamenni, feltöltődni, bejárni az ismerős tájakat, kinyitni a szüleim kapuját. Azért futok, hogy személyem által támogassam a fejlődést, épüljön és szépüljön a szívemnek kedves vidék, ami mindenkit, mindig hazavár.

– írta Katalin.

Persze nagy távokat Katalin nem tudott vállalni, de azt mondja, hogy nagyon boldog attól, hogy újra mozoghat és ha csak a maga szerény eszközeivel, de segíthet is!

Erdély, a közös pont

Katalin 21 éves korában döntött úgy, hogy hátrahagyja szülőfaluját és a messzi Budapesten próbál szerencsét. A magyar fővárosban sikerült álmait valósággá váltani és színpadi karrierbe kezdeni. Azóta is Budapesten él, de amilyen gyakran csak lehet, hazautazik Nagygalambfalvára. Erdély iránti rajongását sohasem titkolja, sőt ennek köszönheti egyik barátnőjét, Németh Hajnal Aurórát is. A négyszeres Hungaricum-díjas iparművésszel egy közös munka kapcsán ismerkedtek meg, majd hamar kiderült, hogy Erdély mindkettőjük szívében kiemelkedő helyen van. Azóta már jártak is együtt Erdélyben.

Ők ketten voltak AZ ÉV HOTELE verseny legutóbbi adásának főszereplőit. A felkérésre örömmel mondtak igent, hiszen mindketten nagyon szeretnek utazni és új helyeket felfedezni!

Újra megtanult járni Benedekffy Katalin (x)

AZ ÉV HOTELE műsor szereplői két alföldi szállodát teszteltek le!

Hotel Divinus *****superior, Debrecen

Az ötcsillagos superior besorolású Hotel Divinus Debrecen legnagyobb parkja, a nagyerdő szélén található. Ez volt Kelet-Magyarország első ötcsillagos wellness és konferenciaszállodája. A szállodától pár percnyi sétával sok látnivaló érhető el, úgymint a Nagyerdei Stadion, az állatkert, a Vidámpark, vagy éppen a Szabadtéri Színpad. A 15 éves hotel 149 szobáját, éttermét, közösségi tereit, valamint wellnessrészlegét nemrég felújították. Ennek köszönhetően nyerte el a szálloda az eddigi öt csillaga mellé a „superior” besorolást is. A wellness részlegben egyebek mellett szaunapark, melegvizes relaxációs medence. élménymedence, két jacuzzi, fény- és aromaterápiás gőzkabin valamint edzőterem is van. Mindezek mellett a szállodában 4 rendezvényterem is található. A szálloda gasztronómiai kínálatának összeállításánál elsődleges célként a változatosság szerepelt. Az étlapon a magyaros, Hajdúságra jellemző ételek mellett a nemzetközi konyha elemei is megtalálhatóak. A la carte éttermük az Alföldre és Debrecenre jellemző specialitásokkal várja vendégeit.

Újra megtanult járni Benedekffy Katalin (x)

További információ: https://www.hoteldivinus.hu/

Katalin és Auróra egy másik alföldi hotelt is teszteltek hétvégjük során, méghozzá egy igazán különleges kecskeméti butikhotelt.

Boutique Hotel Gaia ****, Kecskemét

A négycsillagos besorolású „boutique” stílusú hotel Kecskemét egyik történelmi utcájában található. A szállodának otthon adó épület a XIX. században épült társasházként, később bank, majd egy kórház is működött is. Évekig tartó átépítés után egy igazán különleges szálláshelyként született újjá az ódon épület. A 30 egyedileg berendezett elegáns szoba hangulata azt az életérzést adja vissza, melyet a mindenkori nemesség, arisztokrácia birtokolt. A különleges hangulat, a belsőépítészeti megoldások, a páratlan festészeti motívumuk a reneszánsz és a barokk világába repíti vissza a látogatókat. A szálloda tetőteraszán egy finnszauna is helyett kapott. Az épületben egy hasonlóképp különleges hangulatú kávézó is működik, melyben a vendég valósággal Velencében érezheti magát süteményeket és kávét kóstolgatva. A mozgásra vágyó vendégek a szálloda alagsorában kialakított jól felszerelt fitnesztermet is használhatják.

Újra megtanult járni Benedekffy Katalin (x)

További információ: https://gaiahotel.hu/

Szavazz és nyerj egy szállodai hétvégét!

A www.facebook.com/azevhotele oldalon vasárnap délig szavazhatsz a műsorban bemutatott szállodák valamelyikére. Ugyanis, aki szavaz, az nyerhet egy utalványt abba a szállodába, ahová voksát leadta. Idén is minden szavazat számít, ugyanis ez egy verseny, ahol Te döntheted el, hogy melyik szálláshely legyen az adott régió nyertese, majd végül AZ ÉV HOTELE.

Jövő héten folytatódik a verseny az északkelet-magyarországi régióban.

Az ÉV HOTELE című műsorban vasárnap két újabb szállodát mutatnak be a tesztelők. Az Éjjel-Nappal Budapest főszereplője Király Péter és felesége Anna egy inárcsi és egy szigetszentmártoni szálláshelyen töltött el egy-egy éjszakát. Ha kíváncsi vagy hogyan alakul a hétvégéjük, akkor mindenképpen nézd meg az adást vasárnap, az RTL-en!

Melyik legyen AZ ÉV HOTELE?

Az RTL-en futó, AZ ÉV HOTELE verseny lehetővé teszi, hogy szavazatukkal a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb szálláshelyét, majd az AZ ÉV HOTELE végső győztesét. Idén is érdemes hetente voksolni, mert minden egyes szavazattal nő az esély az év végi főnyereményre, azaz egy teljes hétre AZ ÉV HOTELE-ben. A szavazatokat a műsor facebook oldalán lehet leadni.

Újra megtanult járni Benedekffy Katalin (x)

AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szálláshelyeket. Minden adásban egy-egy ismert embert és kísérőjének kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi szálláshelyre, hogy kipróbálják azokat.

#Sorozat Klub#Az Év Hotele#szálloda#utazás#szavazás#benedekffy katalin

Címlapról ajánljuk