Sorozat Klub

Rosewood: Magabiztos, de nem arcátlan

Jenei BrigittaJenei Brigitta

2016. február 19. 15:39

Morris Chestnut, a Cool-on látható vadonatúj amerikai krimisorozat, a Rosewood főszereplője és a műsor producere, Todd Harthan a FOX-nak adtak exkluzív interjút.

A Rosewood próbaepizódjában feltűnik Anthony Michael Hall. Ő is állandó szereplője lesz a sorozatnak?

Todd Harthan: Szerettünk Anthonyval együtt dolgozni, de úgy néz ki, hogy egy Brad Pitt filmben kapott szerepe miatt nem tud teljes mértékben rendelkezésünkre állni. Ez persze nem jelenti azt, hogy a későbbiekben nem fog feltűnni Willet nyomozóként a sorozatban.

Hogyan tudta beleélni magát a súlyos egészségügyi problémákkal küzdő karakterébe?

Morris Chestnut: Folyamatosan dolgozom ezen. Todd és a forgatókönyv írói mindennek alaposan utánanéztek, sokat konzultálok orvosokkal, szaktanácsadókkal. Ez sokat segít nekem a bonyolult jelenetekben vagy épp abban, hogyan használjam helyesen az orvosi szakzsargont.

Mi fogta meg Önt a sorozatban? Miért vállalta el a szerepet?

Morris Chestnut: Elolvastam a forgatókönyv első jeleneteit: a karakter okos, szellemes és empatikus volt, sok olyan tulajdonságot láttam benne, amit becsülök, és szerettem volna eljátszani. Todd küszöbén könyörögtem, hogy adja nekem a szerepet. Megérte, mert végül én kaptam meg.



A próbaepizódban a patológia Beethovenjének nevezi magát. Ugyanannyira magabiztos a karaktere, mint amennyire arcátlan?

Morris Chestnut: Szerintem a magabiztosságot és az arcátlanságot csak egy nagyon vékony vonal választja el egymástól. Az általam megformált karakter magabiztos, de nem arcátlan. Odafigyel embertársaira és nagy tisztelője a női nemnek.

Mi különbözteti meg ezt a sorozatot a többitől?

Todd Harthan: Szerintem az, hogy nemcsak arról van szó, hogy egy zsaru és egy patológus hetente megold egy esetet, hanem a nézők megismerik a Rosewood és a Villa család hétköznapjait is. Olyan elemekből építettük fel a sorozatot, amelyeket más műsorokban szerintem nem lehet megtalálni, többek között ennek is köszönheti újszerűségét.

Adott Önnek valami olyat ez a szerep, amelyet a mindennapi életben is használni tud?

Morris Chestnut: Rosewood arra bátorítja az embereket, hogy éljenek meg és élvezzenek ki minden pillanatot. Néha egy-egy jelenet közepén eszembe jut, hogy néha nekem is meg kell állnom, és élveznem kell az életem.

Ön szerint Rosie miért udvarol Villának? Mi a különleges ebben a nyomozónőnek?

Morris Chestnut: Amellett, hogy a nyomozónő természetesen csinos és szexi, Rosienak az is tetszik a nőben, hogy szakmailag is kiváló, valamint tisztában van azzal, hogy ketten együtt nagyon komoly eredményeket tudnak elérni.



Ki öltözködik jobban, ön vagy Rosie?

Morris Chestnut: Az attól függ, hogy hová kell menni és mit kell csinálni. Szerintem Rosie jobban öltözködik, de igyekszem utolérni őt ebben.

A szereppel való azonosulása során volt-e valami olyan, amire nem számított, ami segített abban, hogy jobban megismerje önmagát és jobb színész legyen?

Morris Chestnut: Az, hogy egy egyórás televíziós műsor főszereplője vagyok, sokkal nagyobb kihívást jelent, mint amire számítottam, de próbálok megfelelni a kihívásoknak. Biztos vagyok abban, hogy új dolgokat tanulok meg.

Ön szerint mi érinti meg leginkább a nézőket ebben a sorozatban?

Morris Chestnut: Az, hogy minden karakter valóságos, nagyon jól kidolgozott, és a szereplők nagyon jól együtt tudnak működni. A történet során pedig különféle arcukat mutatják meg. A műsor hol vígjáték, hol dráma, de mindig őszinte.

Miért épp Miamiban játszódik a sorozat?

Todd Harthan: Tulajdonképpen ez Rosewood karakteréből ered, hiszen ő az örök optimista, aki a félig üres poharat félig telinek látja. Szerettük volna ezt az optimizmust hozzárendelni egy városhoz, amely pont olyan vibráló és szexi, mint Rosewood maga.



A történet ugyan Miamiban játszódik, de a sorozatot valójában Los Angelesben, a Manhattan Beachen forgatták. Hogy tetszik az ottani élet?

Morris Chestnut: Imádom Manhatten Beach-et, minden olyan békés, barátságosak az emberek. Remélem a műsor sikeres lesz, és sok évadot megér. Lehet, hogy veszek is magamnak egy házat itt.

Todd, milyen érzés, hogy a sorozatot rögtön az Empire-hez hasonlítják?

Todd Harthan: Természetesen nagyon jó, hiszen az Empire egy sikeres műsor. Ugyanakkor a Fox elképesztően jó promóciós kampányt rakott össze a mi sorozatunknak is. Ez segített abban, hogy sokan megnézték a Rosewood-ot és remélhetőleg bele is szerettek.

Nehéz lehet minden karakternek érvényesülnie, amikor a sorozat címe egyben a főszereplő neve is. Hogyan tud egyensúlyt tartani a szereplők között?

Todd Harthan: Az a helyzet, hogy ez nem okoz nehézséget. Rosewood nagyon szorosan kapcsolódik a környezetében élő emberekhez, és a forgatókönyv írói könnyedén írtak olyan történeteket, amelyek nem mindig csak és kizárólag róla szólnak.

A sorozatban Lorraine Toussaint játssza édesanyádat. Milyen volt vele együtt dolgozni?

Morris Chestnut: Róla csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Az egyik legjobb színész, akivel valaha együtt dolgoztam. Nagyon szeretem azokat a jeleneteket, amelyekben együtt szerepelünk. Tehetséges, színes és érzelmekkel teli egyéniség, kimondottan szeretek vele együtt játszani.

A premier epizódba már bepillanthattok, kattintsatok a képre az előzetesért:



A sorozat hétfő este, 19:15-kor debütál a Cool-on!
#Sorozat Klub#rosewood#exkluzív#interjú#sorozat#Cool

Címlapról ajánljuk