RTL+

A foci királyai csapnak össze a világ egyik legkülönlegesebb tornáján az RTL+-on

rtl.hurtl.hu

2024. június 4. 13:46

A világ legizgalmasabb kispályás focitornája kedd este startol az RTL+-on igazi focilegendákkal.

Nem mindennapi futball élménnyel gazdagodhat, aki az RTL+ felületét választja június 4-től, ugyanis hazánkban először itt lesz lesz látható a Kings World Cup, ami amellett, hogy a sportkedvelők számára igazi csemege, remek show-t is ígér.

A különleges kispályás tornát Gerárd Piqué, az FC Barcelona és a spanyol válogatott legendája hívta életre.

Királyok harca a futballpályán
Gerárd Piqué. Fotó: Getty Images

Egy olyan ligát akartunk létrehozni, amely más, mint az eddigiek, sokkal jobban elérhető a nézők számára, könnyebben a részesei lehetnek az eseményeknek. Láthatják, hogyan alakulnak meg a csapatok, mi történik az öltözőben, hogyan zajlik a klubok kialakítása, mit csinálnak az elnökök. Ebben a ligában a nézők minden információt elérhetnek, és be is tudnak avatkozni a történésekbe

– magyarázta Piqué, miért is olyan különleges a Kings World Cup.

Az eseményre a világ minden tájáról érkeznek csapatok, többek között spanyol, brazil, belga, német, olasz, kolumbiai, japán és török együttesek is összecsapnak. Az igazán nagy durranás pedig maga a névsor, hiszen a játékosok között olyan világsztárokat is láthatunk, mint  

Francesco Totti, Samir Nasri, Andrij Sevchenko, Rio Ferdinand, vagy Mario Götze. A torna elnöke pedig Zlatan Ibrahimovic, vagyis ő a „királyok királya”.


De hogyan is valósul mindaz amiről Gerárd Piqué beszél? 

A Kings World Cup különleges szabályai szerint a meccsek mindig egy az egy ellen kezdődnek, és percenként lépnek új játékosok a pályára, míg ki nem alakul a hét a hét elleni felállás. Különleges szerepük van a lapoknak is, hiszen itt nemcsak a szokványos sárga és piros lapokkal találkozhatunk, hanem lesznek olyan extra kártyák is, amik felmutatása után például a következő két percben minden találat két gólt ér.

A mérkőzések kétszer 20 percből állnak, de a végjáték megint csak nem szokványos. Ha a 38. perc után és a hosszabbításban döntetlen az állás, akkor aranygól dönt. Viszont ha az egyik csapat vezet, akkor a 38. perc után és a hosszabbításban minden gól kettőt ér.

Ami pedig a torna lebonyolítását illeti: a 32 csapatos Kings World Cup a svájci rendszer elvei alapján működik. Azok, akik az első két meccsüket megnyerik, egyből továbbjutnak, míg az egy vesztes és egy győztes meccsel rendelkezők harmadszorra is játszanak. Így alakul ki a legjobb 16 csapatból álló egyenes kieséses szakasz, ami június 4-én kezdődik, és amelybe már az RTL+ nézői is bekapcsolódhatnak. A mérkőzéseket magyar kommentárral lehet majd követni, a kommentátor pedig Nagy Viktor lesz.

Királyok harca a futballpályán
Nagy Viktor Fotó: Bielik István/RTL

A Kings World Cup egy olyan újdonság szerintem a labdarúgás palettáján, ami tökéletes arra, hogy megfogja a fiatalabb és az idősebb korosztályt is. Foci, tehát azt gondolom, hogy mindenkinek szól, aki szereti a labdarúgást, viszont olyan extrái vannak, amivel a fiatal generációt is képes megszólítani.

– mondja Nagy Viktor.

A rendkívül szórakoztató bajnokságban záporoznak a gólok, nincsenek üresjáratok – ezért is tekintenek rá sokan úgy, mint a labdarúgás egyik lehetséges jövőképére. A játék pedig nem babra megy, hiszen a győztes csapat 1 millió dollárral lesz gazdagabb.

A mérkőzések egyszerű, ingyenes regisztráció után megtekinthetők az RTL+-on, a döntő június 8-án lesz, természetesen élőben.

Nyitókép: Kings League

 

#RTL+#foci#Sport#Kings World Cup

Címlapról ajánljuk