RTL+

Ünnepeld a Magyar Film napját az RTL+-szal!

rtl.hurtl.hu

2024. április 30. 9:38

A Magyar Film Napja alkalmából filmpremier és több tucat közönségkedvenc a streaming magyar hangja, azaz az RTL+ felületén.

Április 30. a Magyar Film napja – 1901-ben ezen a napon mutatták be az első magyar némafilmet, a Zsitkovszky Béla rendezésében készült A táncz című alkotást. 2018 óta ez a nap a magyar film és magyar alkotók ünnepe.

Az évfordulóhoz kapcsolódva április 30-tól elérhető az RTL+ előfizetői számára a Kojot négy lelke. Gauder Áron egész estés animációs filmje az indián teremtéstörténet mítoszán keresztül arról az égető kérdésről beszél, hogy miként élhetünk harmóniában a környezetünkkel, amíg nem késő, hogy ne pusztítsuk el magunkat a Földön.

Streameld reklámmentesen a Műanyag égboltot! Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta többszörösen díjazott író- és rendezőpáros első egész estés animációs filmje egy állatok és növények nélküli, nem túl távoli jövőben játszódik, ahol az emberiség túlélésének kegyetlen ára van.

Ünnepeld a Magyar Film napját az RTL+-szal!
Műanyag égbolt

Az RTL+ előfizetős kínálatában nézhető a Magasságok és mélységek című film is. 2013 májusában a Himalájában eltűnt két eltűnt magyar hegymászó, Erőss Zsolt (Trill Zsolt) és társa, Kiss Péter után több expedíció is indul egészen addig, amíg Zsolt felesége, Sterczer Hilda (Pál Emőke) élő adásában be nem jelenti, hogy feladta a reményt és nincs szükség további keresésre. Őszinteségével és keménységével magára vonja a média figyelmét, és hamarosan célpontjává válik a híreknek. 

Az RTL streaming platformján szintén elérhető A nemzet aranyai. A dokumentumfilm a magyar vízilabdasport világhírű titánjairól és a nívós eredményekkel teli, 1997 és 2008 közötti időszakáról szól.

Streamelhető a Legénybúcsú extra című magyar film is. A történetben két legénybúcsús csapat versenyez egymással, hogy megnyerjék a több millió forint értékű főnyereményt.

Az RTL+ tartalmi kínálatában több tucat további magyar film is elérhető a Kincsemtől kezdve a Toxikomán át Napszálltáig.

Nyitókép: Magasságok és mélységek

#RTL+#Magyar Film Napja#streaming#kojot négy lelke#gauder áron#rajzfilm#műanyag égbolt#magasságok és mélységek#erőss zsolt#kiss péter#a nemzet aranyai#legénybúcsú#magyar film

Címlapról ajánljuk