Portré

Charlie: Apám nem hitt bennem

rtl.hurtl.hu

2024. május 27. 14:30

„Időnként még mindig telefonálunk a Katikának az Erikkel” – mesélte a 77 éves Horváth Charlie a Portréban, aki sokakat elveszített már, köztük feleségét, aki a mindent jelentette számára. Volt, hogy albánok és volt, hogy irakiak akarták elvágni a torkát, megúszta a rengeteg utazást, az autóbaleseteket, zenélt uralkodók palotájában, a világ legazdagabb emberei előtt, de Elton John vagy a Spandau Balett is kíváncsi volt rá. Charlie a kezdetekről, sikerekről, családról, barátokról, álmokról és rémálmokról is mesélt a Portréban, ahol még kedvenc balettmozdulatát is bemutatta.

„Apám nem hitt bennem, azt mondta, ez nem szakma, menjetek ki dudálni az erdőbe, az öcsém is zenész” – kezdte a múltidézést a 77 éves Charlie, majd mesélt az operaházas élményeiről is: „Ott kezdődött az életem, és ezt kívánom minden családnak és minden szülőnek, hogy a gyerek kerüljön be egy jó közösségbe, a közösség az nagyon fontos egy kisgyereknek, és én az Operaháznak sokat köszönhetek. Ott jöttek össze a barátok, ott szerettük egymást. Más világ volt, nem volt soha pénzünk. Nagyon jó volt” – mesélte.

Charlie eredetileg balett-táncosnak készült, a világhírű Markó Iván évfolyamtársa volt. Egy betegség miatt azonban szakítania kellett a táncművészettel. A Portréban azonban Barabás Évinek bemutatta kedvenc balettmozdulatát. 

Charlie: „Úgy tudok túlélni, hogy van egy kisunokám, Erik”
Horváth Charlie bemutatja a croisé pózt – Fotó: Portré / RTL+

„Úgy tudok túlélni, hogy van egy kis unokám”

Legnagyobb példaképei mind zenészek, mégis azt mondta, ha nem lett volna a felesége, ő nem lett volna semmi. „Ő volt a nyugalom és a háttér” – fogalmazott. Charlie sok mindenkit elveszített már, azt mondta, unokája tartja benne a lelket.

Azt hiszem, hogy úgy tudok túlélni, hogy van egy kis unokám, az Erik, aki most már a hetediket végzi. Így vagyunk: a Hédi, az Erik, meg a fiam, így tartjuk egymásban a lelket. Időnként még mindig telefonálunk a Katikának (Charlie 10 éve elhunyt felesége – a szerk.) az Erikkel, benne van a telefonban, és mondja, Kati mama, tudom, hogy hallasz, pedig most már nagyfiú. Egy pár éve érzem úgy, hogy még van dolgom, de hát lesz, ami lesz

– tette hozzá a zenész.

Charlie októberben a Reggeliben is mesélt terveiről, koncertjeiről, ezen a linken megnézhető a beszélgetés. 

A fent kattintható videóban mesél még fiáról, és arról, hogy miért nem zenélnek együtt. Elmondja, mi a legnagyobb álma, de szóba kerül Somló Tamással, Póka Egonnal és Lerch Istvánnal való kapcsolata, valamint a jugoszláv turné is.

A teljes beszélgetés elérhető az RTL+ felületén.

#Portré#Videó#barabás éva#horváth charlie#charlie#zenész#unoka#somló tamás#Lerch István#ma

Címlapról ajánljuk