Portré

Kovács Kokó István: A legtöbb fájdalommal meg tudtam barátkozni, ezért nem lettem bolond vagy alkoholista

rtl.hurtl.hu

2024. január 22. 13:32

Fájdalmas visszavonulás, kedvenc előadók, versek, gyermekkori emlékek. Ezekről és még sok egyébről mesélt Kovács Kokó István Barabás Évinek a Portré villámkérdéseire válaszolva. A beszélgetésből kiderült, hogy Kokót sokáig a nagyszülei nevelték, és nagyon hálás a nagymamai szigorért, ami embert faragott belőle.

A novemberben rögzített teljes beszélgetés az RTL+-on látható, fenti videónkban most egy hosszabb részletet mutatunk belőle.

Édesanyja rosszalló tekintetét viszi tovább magával Kovács Kokó Islátthtván, aki szégyelli, hogy nem tud minőségibb időt eltölteni anyja társaságában a mindennapok rohanása miatt. Mint mondta, hálával gondol vissza nagyanyjára, aki fiatal évei jelentős részében nevelte, szigorúan ügyelt az erkölcseire, és megmentette őt a pongráctelepi gyerekkortól. A nagyi szigorú hangja mind a mai napig visszacseng a bokszolóként többek között olimpiai aranyéremig és profi világbajnoki címig jutott sportember fülében. Habár Kokó a nagyapaságtól még igen messze van, négy gyermekére nagyon büszke.

Pályafutása lezárásáról szólva úgy nyilatkozott, 

a legtöbb fájdalommal meg tudtam barátkozni, és el tudtam helyezni az életemben, ezért nem őrültem meg.


Vitalij és Vlagyimir Klicskóval a mai napig tartja a kapcsolatot, az ukrajnai háború ellenére még a személyes találkozók sem kizártak az egykori ökölvívók között, de Kokó borzasztónak találja, hogy a kijevi polgármesternek és a többi ukránnak háborús életre kellett berendezkedniük.

Kovács Istvánt a közelmúltban a Sztárbox szakmai supervisoraként látthatták a nézők. Amikor Barabás Évi a Sztárbox kiütéseiről kérdezte, Kokó azt mondta, hogy a KO a sport alapvető része – a közvélemény és a közvetlen környezet véleménye tudja ezt dramatizálni, de nem azt az egy pillanatot kell kiragadni valakinek a karrierjéből, hanem mindig egészében kell azt látni. Ami őt illeti, 320 meccséből csak egyben ütötték ki, míg ő maga 30-40 ellenfelét ütötte ki. 

A Sztárboxban több kiütéses győzelem is született, ezek közül a legnagyobb feltűnést az a KO keltette, amikor Rácz Jenő vitte földre barátját, Kabát Pétert az utolsó negyeddöntőben.

#Portré#barabás éva#celeb#színes#kovács istván#kokó#Sport#ökölvívás#Sztárbox#interjú#ma#Videó#boksz

Címlapról ajánljuk