Portré

Széles Adrienn büszkén vállalja a bőrbetegségét

rtl.hurtl.hu

2015. október 2. 17:33

A fiatal nő öt éves kora óta szenved egy pigmenthiányos bőrbetegségtől, a vitiligotól. Nemrég kampányt indított a hozzá hasonló helyzetben lévő emberek elfogadásáért.

A vasárnapi Portréban Barabás Évi, egy igazán színes, sőt mondhatjuk foltos egyéniséggel beszélgetett. Széles Adrienn ugyanis külsőre is nagyon tarka, ő viszont ezt egyáltalán nem bánja. Adrienn 5 éves korától vitiligos, egy pigment hiányos bőrbetegségben szenved. Ő hívta fel a figyelmünket arra, hogy ma Magyarországon ezt a betegséget, nem tudja a társadalom a helyén kezelni. Pedig a vitiligo nem fertőző betegség, és nem halálos betegség.

Adrienn azon kevés emberek közé tartozik, akik már bátran vállalják foltjaikat, sőt kimondottan szépnek látják magukat, mondjuk úgy, különlegesnek. Egy fotósorozattal bátorítja is a többi vitist, - így nevezik egymást, - kampányának célja pedig, hogy az utcán, ha meglátják őket az emberek, csak legyintsenek: ismerem, vitis! Találkozókat szerveznek, sokat beszélgetnek, minél nagyobb nyilvánosságot szeretnének, hogy bátran csatlakozzanak hozzájuk azok is, akik félnek a háttérből előlépni.

Gyermekkori nehézségekről, gyönyörű álmokról, gyötrelmes ébredésekről, az elfogadásról, vasárnap a Portréban, 23:45-kor!
 
#Portré#vitiligo#széles adrienn#interjú

Címlapról ajánljuk