Portré

„Alámerültem, hogy zenészként bukkanhassak fel”

rtl.hurtl.hu

2011. április 8. 13:32

A Bikiniért mindent és mindenkit feláldozott. 45 éves koráig el sem tudta képzelni, hogy férj és apa legyen. D. Nagy Lajos a Portréban mesél úgy, ahogy eddig soha.

A Bikini frontembere polgári életében sosem esztergált, műszaki gazdasági tanácsadó volt, mellette hobbi szinten zenélt. Sokáig nem volt mersze eldönteni, mit is szeretne kezdeni az életével. Egészen addig, amíg ki nem ment Londonba egy barátjához, aki azt mondta neki: azért nem lett rockzenész, mert nem mert alámerülni.

Hogy mit is jelent az alámerülés? „Alá kell bukni a polgári életnek, otthagyni mindent és mindenkit, hogy a túlsó parton mint rocksztár felbukkanhass.”

Így is tett, szakított a korábbi munkáival, csak a zenélésnek élt, a 30-as éveinek közepéig maga volt, nem maradtak meg mellette sem barátok, sem nők. Amikor később már befutott zenész lett, döbbent rá, hogy milyen fontos a család, és hogy mindenképpen szeretne saját gyermeket.

„A gyermekem létezésével megtanultam megszeretni a világot, és elfogadóbb lettem az emberekkel szemben.”

Bár úgy gondolja, a kései apaságnak (45 évesen született az első gyermeke) a saját gyerekkora is oka lehet. Szülei korán szétmentek, őt a nagymama nevelte, aki próbált tisztes polgári körülményeket biztosítani, de emiatt sokszor költöztek, nem igazán voltak meg a gyökerek.

Mindenféle hangszert kipróbált, sokat játszott bálokon, az ismertség akkor érte el, amikor Nagy Feró helyére lépett a Bikiniben. Nem átvette Feró szerepét, hanem kialakította saját új stílusát. Ezzel egyidőben éjszakánként taxizott, üzleti leveleket fordított német és angol nyelvről magyarra és tolmácskodott.

Örömmel vett részt az X-Faktorban Király L. Norbival, nagyon izgult, mert igazán színpadképesnek gondolta Norbit, büszke volt a közös munkára. Szereti a fiatalokat, hisz a koncertjeire is sok tini jár.

#Portré#zenész#d. nagy lajos

Címlapról ajánljuk