Pénzkérdés

Mostantól bármely vállalkozás elfogadhat bankkártyát: csak egy telefon kell hozzá

Herman BernadettHerman BernadettSzponzorált tartalomSzponzorált tartalom

2023. december 11. 14:25

Ricsi és Roni vendégei egyre többször jelzik, hogy szívesebben fizetnének bankkártyával, mint készpénzben vagy átutalással, ami nehézkes. Azt gondolták, ennek az elintézése bonyolult folyamat lesz, de a Pénzkérdés szakértői megmutatták, egy okostelefont is pillanatok alatt POS-terminállá lehet alakítani, és már mehet is az elektronikus fizetés.

Ricsi személyi edzőként dolgozik, Roni, a felesége pedig stílustanácsadó, mindketten egyéni vállalkozók. Bár 2021. január 1-je óta az online pénztárgéppel rendelkező szolgáltatóknak és kereskedőknek kötelező biztosítaniuk az elektronikus fizetési lehetőséget, ők mentesülnek ez alól, hiszen online pénztárgépük sincs. 

A vendégeik viszont egyre gyakrabban kérdeznek rá, hogy fizethetnének-e bankkártyával, mivel nem szeretik a készpénzes fizetést, és a banki átutalást is macerásnak tartják.

Vállalkozóként azonban nagyon sok teher hárul rájuk, rengeteg az adminisztráció, egész nap szaladgálnak, vezetik a háztartást, nevelik a lányukat, ezért eddig nem nagyon volt idejük arra, hogy bankkártyás terminált intézzenek maguknak. Azt gondolták, ez bonyolult és költséges folyamat lenne. A vendégek elvárásait azonban nem szabad félvállról venni, és a világ is az elektronikus fizetési megoldások felé halad, ezért felkeresték Herman Bernadettet, a Bank360.hu szakértőjét, hogy adjon tanácsot. Ő és Fabók György, az OTP Bank kártyaelfogadási területének értékesítési vezetője segítenek a házaspárnak, hogyan tudják egyszerűen átalakítani akár a saját mobiltelefonjukat bankkártyás terminállá.  

Csak egy okostelefonra van szükség

Régebben valóban POS-terminált kellett igényelni a bankkártyák elfogadásához, de az új technológiáknak köszönhetően már egy androidos, NFC-képes mobiltelefont is alkalmassá lehet tenni a bankkártyák elfogadására. (Az iPhone-okkal sajnos nem működnek a most elérhető technológiák, de úgy tudni, az Apple már dolgozik ilyen fejlesztésen.)

Egy alkalmazást, a SimpleBusiness-t kell csupán letölteniük a felhasználóknak, akik gyorsan online szerződést köthetnek a szolgáltatóval, az OTP Mobile-lal, amely hamarosan aktiválja a szolgáltatást. Innentől kezdve a mobiltelefon el fogja tudni fogadni a vendégek bankkártyáit, feltéve, hogy azok érintőkártyák (Magyarországon jóformán minden bankkártyának van ilyen funkciója már), illetve az összes NFC-képes okoseszközbe digitalizált bankkártyát. 

Vagyis mobiltelefonnal, okosórával is lehet majd fizetni a terminállá változtatott mobiltelefonokon.

Ezt a megoldást minden olyan vállalkozó könnyen bevezetheti, akinek eddig eszébe se jutott a kártyás vásárlást biztosítani. Lehet akár fodrász, manikűrös, vízvezetékszerelő vagy éppen bébiszitter. Akár egy iskolai karácsonyi vásáron, vagy egy iskolai rendezvény büféjében is könnyen biztosítani lehet így a kártyás vásárlást. Nem kell többé azzal foglalkoznia senkinek, hogy ad vissza a nagy címletű készpénzből, vagy mit kezdjen a rengeteg felhalmozott apróval.

 

#Pénzkérdés#otp#bank360#bankkártya#elektronikus fizetés#vállalkozás#Gazdaság#okostelefon

Címlapról ajánljuk