Kultúra

63 millió forintért vették meg Leia hercegnő arany bikinijét

rtl.hurtl.hu

2024. július 28. 15:03

175 ezer dollárért, azaz nagyjából 63 millió forintért kelt el egy aukción az ikonikus arany bikini, amit Carrie Fisher viselt a Jedi visszatérben.

 

175 ezer dollárért, azaz nagyjából 63 millió forintért adták el egy aukción azt az arany bikinit, amit Carrie Fisher viselt a Jedi visszatér című Star Wars-filmben, írja a BBC. A brit közszolgálati média emlékeztet: ez minden idők egyik leghíresebb filmes kosztümje. 

A most gazdát talált szett ráadásul nemcsak a bikinit, hanem a hozzá tartozó karkötőket is tartalmazza.

Az ikonikus ruhadarab a forgatás alatt Fishernél kiverte a biztosítékot: a Leia hercegnőt alakító színésznő ugyanis azt hitte, hogy a rendező, George Lucas csak viccel, amikor megmutatta neki a bikinit. A színésznő egy hónappal a 2016-ban bekövetkezetett halála előtt adott interjújában elmondta, hogy „majdnem meztelennek érezte magát” a jelmezben, ami nem az ő stílusa és „nagyon ideges” lett tőle.

Hét éve halt meg Leia hercegnő, vagyis Carrie Fisher

A Csillagok háborúja filmekben Leia hercegnőt alakító színésznő halála előtt egy héttel kapott szívrohamot egy utasszállító repülőn. Sikerült újraéleszteni, és később úgy tűnt, hogy jobban van. Pályatársai és a rajongói megdöbbentek a hír hallatán. Carrie Fisher 60 éves volt, haláláról legutóbb ezzel a videóval emlékeztünk meg:


Nyitókép: Sunset Boulevard / Corbis via Getty Images

#Kultúra#carrie fisher#leia hercegnő#arany#bikini#star wars#film#aukció#árverés

Címlapról ajánljuk