Kultúra

Pottyondy Edinát nem engedték fellépni Sopronban

rtl.hurtl.hu

2024. július 27. 14:57

Nem ez az első eset, hogy Sopronban így jár egy kormánykritikus előadó.

Pottyondy Edina youtuber arról írt Instagramján, hogy Sopron önkormányzati fenntartású művelődési intézményeiben egyszerűen nincs lehetősége fellépni. A kormánykritikus előadó posztja szerint „soha, semmikor” nem engednék színpadra lépni.

Azt írja: „A politikai közösség, ami szeret úgy hivatkozni magára, mint akik »sosem vetemednének arra, hogy elhallgattassák azokat, akik nem értenek egyet velük«, Sopron városában nem ad termet a stand-up előadásomra, nem engedi a saját polgárainak, a saját választóinak, hogy maguk döntsenek arról, hogy meghallgatják-e Pottyantós kisasszonyt. Mondanám, hogy példátlan. De nem az”.

Ez történik számos ellenzéki érzelmű előadóval az ország különböző pontjain. Az önkény nem lopakodik. Sopronban például önelégülten röhög az arcunkba

 – teszi hozzá. A Forbes legbefolyásosabb magyar nőket bemutató legfrissebb listáján a negyedik helyre kerülő videós hozzátette: „Mert azt gondolják, hogy az uralmuk örökké tart. Talán igazuk van. Nem tudom. De amíg lehet, csinálom. És a soproni előadást Fertőd városában tartjuk. November 30-án! Ott tali!”

Nyitókép: YouTube / Instagram

#Kultúra#pottyondy edina#sopron#fellépés#fidesz#kormánykritikus#letiltás#önkormányzat

Címlapról ajánljuk