Kultúra

Botránytól izzik Csanálos: Hevesi Tamás egyszerűen elfelejtette, hogy fellépése lesz a Strudlifesztiválon

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. július 26. 12:36

Vasárnap rendezik Csanáloson a környék legnépszerűbb eseményét, a Strudlifesztivált, aminek fő fellépője Hevesi Tamás lett volna – ha nem utazik el nyaralni.

Frissítés: Hevesi Tamás a Blikknek nyilatkozva rosszindulatú beszédnek nevezte, hogy elfelejtette a fellépését, amiért már előre megkapta a pénzt. Az énekes azt állította, hogy a fellépési díját nem kapta meg előre, ez nem is szokás a szakmában. A rágalmazás és becsületsértés miatt – ha kell – jogi lépéseket is tesz majd. Ugyanakkor azt elismerte, hogy az ő asszisztense hibázott, ugyanis a szerződést nem küldte át neki.

A Szatmár megyei Csanálos hetek óta lázban ég: a román határ túloldalán fekvő faluban ugyanis vasárnap rendezik a Strudlifesztivált, a környék legnépszerűbb eseményét. A Csanálosi Polgármesteri Hivatal és Helyi Tanács által szervezett eseményen a Döndi Duó koncertje és egy operett-előadás után Hevesi Tamás fellépése következett volna, azonban a Szatmár.ro cikke szerint a jellegzetes sváb étel ünnepét – legalábbis a koncertprogramot – gyorsan át kellett szervezni.

Hevesi Tamás ugyanis egyszerűen elfelejtette, hogy koncertje lesz Csanáloson.

A szervezők szerint már jó előre, még februárjában megkötötték a szerződést a sztárfellépővel annak ügynökségén keresztül. A várva várt magyar művész azonban megfeledkezett erről, és elment nyaralni.

„A 20 órától tervezett Hevesi Tamás-koncert sajnálatos módon elmarad. A művész úr a februárban megkötött szerződés és fellépési díjának előreutalása ellenére a hét közepén, szerdán tudatta velünk, hogy megfeledkezett a csanálosi Strudlifesztiválon való fellépéséről, és elutazott nyaralni. Komoly fejtörést okozott ez számunkra. Azonban nem engedtük, hogy kedvünket szegje ez a fajta negatív hozzáállás és tapasztalat. Hevesi Tamás helyett egy másik közismert fellépő fog színpadra állni este 8 órától, a közismert magyarországi pop-rock énekes, Sipos F. Tamás koncertjére kerül sor“ – mondta Vinkler Rolland alpolgármester Szatmár.ro-nak.

A Csanálos központjában, a katolikus templom mellett, illetve a templom és iskola közötti téren megrendezett Strudlifesztivál további programja változatlan marad.

Hevesi Tamás egyébként július 20-án, szombaton még fellépett a sárosdi falunapon Opitz barbi és a Dupla Kávé között.

Az énekes július elején az RTL Reggeliben arról beszélt, hogy egyre gyakrabban készülnek dalok mesterséges intelligencia segítségével. Az énekes szerint a közönséget nem érdekli, hogy egy dalt az AI írt, vagy egy valódi ember, és ijesztőnek tartja a tendenciát:


Nyitókép: RTL Reggeli

#Kultúra#hevesi tamás#csanálos#fellépés#strudlifesztivál#elfelejtette#nyaralás#zene#énekes

Címlapról ajánljuk