Kultúra

„Legközelebb találd el Trumpot!” – üzente Jack Black zenésztársa a színpadról, majd törölték az egész turnéjukat

rtl.hurtl.hu

2024. július 16. 17:09

Jack Black zenésztársát arra kérték, kívánjon valamit születésnapja alkalmából a közönség előtt. Nem jött ki túl jól a dolog.

Törölte Jack Black zenekara, a Tenacious D világkörüli turnéjának további állomásait, mivel a rockduó másik fele, Kyle Gass óriási felháborodást váltott ki születésnapi kívánságával, amelyet ausztráliai koncertjükön mondott el, miután tortával ajándékozták meg 64. életéve betöltésének alkalmából.

A zenész azt kívánta: „Legközelebb találd el Trumpot!”, utalva ezzel a volt elnök ellen elkövetett hétvégi merényletkísérletre. Később az Instagramon így kért bocsánatot: „A mondat, amit Sydney-ben improvizáltam vasárnap este, elképesztően helytelen és veszélyes volt, egy óriási hibának tartom”.

Black szintén az Instagramon jelentkezett be az eset után, ahol arról beszélt, teljesen meghökkent zenésztársa megszólalásán, írja a BBC. A színész-zenész hozzátette, hogy úgy érzi: „nem lenne helyes folytatni a Tenacious D turnéját”, illetve a zenekar többi „kreatív tervét is elhalasztják”. Megköszönte rajongóiknak a támogatást és a megértést.

Mindkét zenész hangsúlyozta, hogy teljes mértékben elítélik a politikai erőszakot. A vasárnapi esetről készült videót alább lehet megnézni:


Nyitókép: Scott Legato / Getty Images

#Kultúra#jack black#zenekar#színpad#donald trump#merénylet#kísérlet#turné#bocsánat

Címlapról ajánljuk