Kultúra

Papp Tímea: Benedict Cumberbatch odajött, megölelt, és azt mondta, hálásan köszöni

rtl.hurtl.hu

2024. július 11. 15:33

Papp Tímea tánckoreográfus arról beszélt, hogy milyen volt együtt dolgozni Benedict Cumberbatch-csel és Emily Watsonnal. 

Egy magyar koreográfus-táncművész, Papp Tímea koreografálta és tanította be Benedict Cumberbatch-nek az Eric című sorozat trailerében is látható diszkós táncjelenetet, valamint a Dűne tévésorozatban is mozdulatokat tanított be a színészeknek – derült ki a koreográfus Remindnak adott interjújából.

Papp Tímea a Rotterdami Táncakadémián és a Budapesti Táncművészeti Egyetemen tanult. Nyolc évig magyar tehetségkutató műsorokban – az RTL-en futó X-Faktorban, a Csillag Születikben, a Szombat esti lázban – dolgozott, majd a testvérével alapított Freelusion produkcióval kijutott a Britain’s Got Talent és a America’s Got Talent tehetségkutatókba, ezt követően pedig öt évig Los Angelesben dolgozott – olvasható a cikkben.

A koronavírus-járvány kitörése után hazaköltözött Budapestre, és azóta több film forgatásán is dolgozott. Így például a Dűne ősztől látható sorozatán, a Dune: Prophecy forgatásán, ahol a szereplők mozgásáért felelt. 

Itt nem táncot, hanem mozdulatokat terveztem. Az Angelina Jolie főszereplésével forgatott, Mária című filmben szintén egy báli jelenetben dolgoztam, itt a háttérben táncolnak slowfoxot a vendégek.


Elárult kulisszatitkokat is, hogy milyen együtt dolgozni a színészekkel. „Különórák, magánpróbák szükségesek ahhoz, hogy bensőséges, intim kapcsolatba kerüljek velük viszonylag rövid idő alatt. Gyorsan meg kell találnom velük a közös hangot, hogy a testükkel bátran fejezhessék ki, amit csak kell.”

Az is kiderült, hogy sztárallűrös külföldivel egyáltalán nem találkozott. „Benedict Cumberbatch az Eric című sorozatban nagyon koncentráltan dolgozott, csak a feladatra fókuszált, nagyon komolyan vette a koreográfiát, minden tanácsot, instrukciót elfogadott. A felvétel végén odajött, megölelt, és azt mondta, hálásan köszöni” – mondta. Emily Watsonról, a Dűne sorozat főszereplőjéről is nagyon jó véleménnyel van a magyar koreográfus, nagyon kedvesnek találta a világhírű brit színésznőt.

Az Eric című sorozatban a főhős és a képzeletében élő nagy, szőrös szörnyfigura egymással táncolnak New Yorkban a nyolcvanas években egy bárban. Ott egy olyan táncot kellett kreálnia, ahol a színészt, a bábot és a tömeget is meg kellett mozgatnia. A táncjelenetet egyébként Budapesten, az Ötkertben vették fel.

Papp Tímea magyar produkciókban is dolgozik, a Valami Amerika sorozatban is kapott koreográfusi feladatokat.

Nyitókép: Facebook/Papp Tímea

#Kultúra#papp tímea#tánc#koreográfus#dűne#eric#benedict cumberbatch#film#mozi#emily watson

Címlapról ajánljuk