Kultúra

A női vécében állította ki Picasso műveit egy ausztrál múzeum

rtl.hurtl.hu

2024. június 24. 12:11

Egy ausztrál múzeum a női mosdóban állította ki Picasso több festményét, egy bírósági ítéletre válaszolva. 

A női vécében állította ki a Hobart's Museum of Old and New Art (Mona) ausztrál múzeum Picasso több művét, amiket korábban a Tasmániában található intézmény egy csak nők számára fenntartott részén lehetett látni, és ezt egy bíróság diszkriminációnak ítélte – jelentette az ABC ausztrál televízió. A múzeum ellen egy férfi indított pert, miután nem tudott bejutni a múzeum női részére, annak ellenére, hogy kifizette a belépőjegyet.

A panaszra válaszul egy helyi bíróság 28 napot adott a múzeumnak arra, hogy beengedjék azokat is a kiállításra, akik nem nőként határozzák meg magukat – írta az ABC. A múzeum kurátora, Kirsha Kaechele válaszul jelezte, hogy találtak egy jogi kiskaput arra, hogy tovább éljen a csak nők számára nyitott kiállításrész: Picasso munkáit a női vécében állították ki.

A kurátor elmondta, hogy egészen mostanáig nem volt külön női vécé a múzeumban, csak uniszex mosdók voltak, de most a bírósági ítéletre válaszul kialakítottak egyet. Kaechele egyben jelezte, hogy fellebbeznek az ítélet ellen.


Nyitókép: Instagram / kirshakaechele

#Kultúra#múzeum#picasso#vécé#mosdó#női#diszkrimináció#ausztrália

Címlapról ajánljuk