Kultúra

„A főiskolai énekoktatás szégyene” – ezt írta Ónodi Eszterről a rettegett kritikus

rtl.hurtl.hu

2024. június 4. 13:56

A megsemmisítő kritika miatt Ónodi Eszter sokáig tartott a zenés műfajtól.

Ónodi Eszter hamarosan Juhász Gábor jazzgitárossal lép fel a Művészetek Völgyében. A Katona József Színház színésznőjével a Népszava készített interjút, a beszélgetés során szóba került az egykor rettegett színikritikus, Molnár Gál Péter vagyis MGP egy régi negatív kritikája, ami hosszú időre eltántorította Ónodit a zenész műfajtól. 

Pontosan azt írta, hogy az egyik előadás kudarca rajtam múlt, ugyanis én nem más vagyok, mint a főiskolai énekoktatás szégyene. Ezt a szókapcsolatot nagyon megjegyeztem

– emlékezett vissza a színésznő.

Majd így folytatta: „Szerettem olvasni MGP írásait, a mai napig nagyra tartom őt, de azért ez szerintem kissé túlzás volt. Mindenesetre a kritika felépített bennem egy görcsöt és gátat a zenés műfajjal kapcsolatban. Ehhez hozzájön, hogy a Katona – ahol lassan 30 éve játszom – nem zenés színház, eddigi pályám során talán három alkalommal kaptam zenés szerepet, beleszámítva azt a bizonyos előbb említettet.”

Ónodi Eszter legutóbb májusban volt a Reggeli vendége. A Katona József Színház színésznője teljesen kiiktatta a glutént és a tejtermékeket az étrendjéből, kipróbálta az időszakos böjtöt, ami állítása szerint annyira jó hatással van a szervezetére, hogy sajnálja, hogy előbb nem próbálta ki. A részletek kiderülnek a Reggeli interjújából:


Nyitókép: RTL

#Kultúra#ónodi eszter#MGP#Molnár Gál Péter#kritika#ének#zene#koncert#művészetek völgye

Címlapról ajánljuk