Kultúra

Újabb négy, októberben elrabolt izraeli túsz halálát jelentették be

rtl.hurtl.hu

2024. június 3. 21:17

Korábban mind szerepeltek a Hamász videóiban is. 

Újabb négy, tavaly október 7-én a Gáza övezetbe hurcolt izraeli túsz halálát jelentette be az izraeli hadsereg hétfő este, írja az MTI.

Nir Óz kibucból számoltak be a nyolcvanéves Joram Mecger, a nyolcvanéves Hájim Peri és a nyolcvanöt éves Amiram Cooper haláláról, akiket a Hamász palesztin terrorszervezet december 18-án még egy fogságban felvett videón szerepeltetett.

Az ötvenegy éves, Nirim kibucból elrabolt Nadav Poplevel is életét vesztette az október 7-e óta tartó fogságban, noha róla a Hamász egy hónappal ezelőtt még közzétett egy videófelvételt.

Az izraeli hadsereg úgy véli, hogy mind a négyen hónapokkal ezelőtt vesztették életüket, miközben az izraeli katonák Hán-Júniszban harcoltak az iszlamista fegyveresek ellen.

Daniel Hagari szóvivő megígérte, hogy a hadsereg alaposan kivizsgálja a túszok halálának körülményeit. „Tudom, hogy nehéz kérdések merülnek fel a haláluk körülményeivel kapcsolatban. Minden lehetőséget megvizsgálunk, és az eredményeket a lehető leghamarabb bemutatjuk, először a családoknak, majd a köznek. Átláthatóan bemutatjuk a megállapításokat, ahogy eddig is tettük” – mondta Hagari hétfő esti sajtótájékoztatóján.

Az elhurcoltak családjainak főhadiszállásán kijelentették, hogy az áldozatok „fogságban elkövetett meggyilkolása szégyenteljes, és a korábbi túszalkuk elszalasztásának következményeit jelzi”.

Nyitókép: A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet 2023. október 7-i Izrael elleni fegyveres támadásakor túszul elhurcolt emberek szabadon bocsátásáért imádkoznak a jeruzsálemi Siratófalnál 2024. március 21-én. Az izraeli hadsereg szerint jelenleg 134 elrabolt túsz van a Hamász és más iszlamista szervezetek fogságában a Gázai övezetben. Fotó: MTI / EPA / Atef Szafadi

#Kultúra#izrael#túsz#halál#Hamász#terrortámadás#Gáza övezet

Címlapról ajánljuk