Kultúra

Besenczi Árpád csillagokat lát, ha hozzáérnek leszakadt gyűrűsujja csonkjához

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. június 3. 9:56

Több mint fél éve már, hogy előadás közben leszakadt Besenczi Árpád jobb gyűrűsujjának egy része, amit nem sikerült akkor visszavarrni. A sebet kéthetente kötözni kell, implantátum pedig még nincs.

Mint arról korábban az rtl.hu és a Híradó is részletesen beszámolt, 2023. november 17-én súlyosan megsérült Besenczi Árpád színművész a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban, az Indul a bakterház című darab előadása közben. A baktert alakító színész-igazgatónak háromszor körbe kellett szaladnia a bakterházat, de a második körben a gyűrűje beleakadt egy csavarba és leszakadt a jobb gyűrűsujjának egy része.

Az előadást félbeszakították, hogy azonnal kórházba szállítsák Besenczit. A színészt még aznap éjszaka megűtötték, de a csúnyán roncsolódott ujjdarabot nem sikerült visszavarrni. A Star magazinnak adott interjúban Besenczi Árpád arról beszélt, hogy máig fájdalmak gyötrik. A seb jobb állapotban van ugyan, de kéthetente kötözni kell, és az implantátum pedig még várat magára.

Anélkül is tudnék élni, de esztétikailag még hagy kívánni valót a sebesülésem. Egy tanulási folyamat közepén járok, muszáj elsajátítanom újra a kezem használatát. Minden hétköznapi dolgot csinálok már, csak az a baj, hogy rendkívül érzékennyé vált. Nyers bőr van varrva a sérült területre, a szövetek és a csonthártya borzasztó érzékeny. Ha valamibe beleütöm, ha a gyerekem fog rá, vagy csak nekimegyek a széktámlának, valósággal csillagokat látok

– mondta a négygyerekes színész, hozzátéve, hogy „kemény fél év van mögöttem, de nem álltam le egy pillanatra sem”.

Besenczi Árpád kisfia, Zsongor, aki Bendegúzt alakítja a darabban, végignézte édesapja balesetét. A kisfiú a padlásról látta, hogy baj van. Hogy mi történt ezután, az RTL Híradója így számolt be:


Nyitókép: az Indul a bakterház című bohózat próbája a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban 2023. október 11-én – Fotó: MTI/Katona Tibor

 

#Kultúra#besenczi árpád#színház#gyűrűsujj#leszakadt#egészség

Címlapról ajánljuk