Kultúra

Básti Juli a kórházban tudott elbúcsúzni Tompos Kátyától

rtl.hurtl.hu

2024. június 1. 9:39

Május elején derült ki, hogy Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színésznő egy igen ritka daganatos betegségben szenved.

A Blikk cikke szerint Básti Juli, Tompos Kátya régi barátja csütörtökön el tudott búcsúzni a kórházban az énekesnőtől. Básti Juli szerint Kátya egy igazi angyalka volt, aki mindenkit lenyűgözött tehetségével.

„Elementáris ereje volt akármit csinált. Mindenkinek csodálatos, erős élményt adott, akár énekelt, akár játszott, vagy verset mondott, felejthetetlen volt. Visszahúzódó, de egyben huncut, jókedvű és humoros lány volt, igazi zseni. Soha nem fogjuk elfelejteni” – emlékezett Básti Juli.

Barátai és családja nem engedik, hogy emléke elhalványuljon, és tervezik egy alapítvány létrehozását Kátya emlékére, hogy mások esélyt kaphassanak a gyógyulásra. Korábban az rtl.hu is megírta, hogy a súlyos betegséggel küzdő Tompos Kátya 41 éves korában elhunyt.

„Mély fájdalommal tudatjuk veletek, hogy hosszan tartó betegség után Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima-díjas színésznő, énekesnő ma hajnalban elhunyt, békésen távozott családja körében. Nagyon sokat jelentett számára, hogy betegsége hírére az ország egy emberként mozdult meg és fejezte ki támogatását valamilyen formában, ez a szeretet erőt adott neki és reménnyel töltötte ki utolsó heteit” – jelent meg pénteken a színésznő Facebook-oldalán.

Május elején derült ki, hogy Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színésznő egy igen ritka daganatos betegségben szenved. Ennek gyógyítására egy külföldi kezelés lenne a legjobb, amire egy jótékonysági rendezvény keretében gyűjtöttek pénzt barátai és kollégái. A Szegedi Nemzeti Színházban tartott „Szeretünk Kátya” címet viselő eseményen közel hétszáz fős tömeg vett részt.

Nyitókép: RTL

#Kultúra#tompos kátya#básti juli#gyász

Címlapról ajánljuk