Kultúra

Betiltottak az Oktoberfesten egy dalt, mert rasszista szöveggel éneklik

rtl.hurtl.hu

2024. május 27. 17:38

A L'amour toujours című dalra énekelték rá, hogy „Külföldiek kifelé, Németország a németeké”. A szervezők betiltották a számot.

A müncheni Oktoberfest szervezői nem engedélyezik a L'amour toujours című dal lejátszását a sörfesztiválon, miután az elmúlt hetekben több botrány is volt Németországban abból, hogy a tömeg rasszista rigmusokkal tarkítva énekelte az évtizedes popslágert – írja az MTI. Az ismert dallamra azt éneklik: „külföldiek kifelé, Németország a németeké”.

Be akarjuk tiltani, és be is fogom tiltani


– mondta az Oktoberfest főszervezője és egyben München munkaügyi és gazdaságfejlesztési osztályvezetője, Clemens Baumgärtner hétfőn a dpa német hírügynöksgének az olasz DJ, Gigi D'Agostino dalával kapcsolatban.

Baumgärtner azt is elmondta, hogy az Oktoberfest működési feltételei lehetővé teszik számukra, hogy bizonyos szlogeneket vagy tartalmakat kitiltsanak a fesztiválról.

„A Wiesnen nincs helye mindenféle jobboldali baromságoknak” – mondta, utalva a Theresienweise néven ismert nyílt területre, ahol minden évben megrendezik a fesztivált.

Az átdolgozott dalról az internetre felkerült videók miatt a rendőrség gyűlöletkeltés gyanújával több német tartományban is büntetőeljárást indított. 

Nyitókép: MTI/EPA/Philipp Guelland

 

#Kultúra#oktoberfest#münchen#l'amour toujours#dal#rasszista#átköltés#betiltás

Címlapról ajánljuk