Kultúra

Miklósa Erika nekiment Magyar Péter miatt Rost Andreának

rtl.hurtl.hu

2024. május 24. 12:16

Az Orbán Viktor évértékelőjén is megjelenő Miklósa Erika szerint a tüntetéseken éneklő Rost Andrea művészeti reputációja összeomlott.

Miklósa Erika élesen kritizálta Rost Andrea közéleti szerepvállalását, amiért részt vett Magyar Péter tüntetésein. Szerinte az ilyen rendezvényeken való részvétel nem a művészetről szól, és az ilyen tevékenységek gyorsan képesek lehetnek károsítani egy művész hírnevét, írja a hvg.hu a kormánypárti Mandiner cikkére hivatkozva.

Miklósa úgy véli, hogy egy művész fő feladata a művészete kiteljesítése, illetve a nemzet hírnevének öregbítése külföldön. Rost részvételét a tüntetéseken úgy értékelte, hogy a vele eddig összekapcsolt művészeti reputáció egy pillanat alatt összeomlott.

A lap emlékeztet, hogy Miklósa ugyanakkor saját maga is részt vett már Orbán Viktor évértékelőjén, amiért akkor sok kritika érte.


Mindkét operaénekes tavaly indult az Operaház igazgatóválasztásán, de egyikük sem nyert. Miklósa továbbra is rendszeresen fellép az Operaházban, míg Rost nyáron búcsút intett az intézménynek.

Miklósa Erika korábban a Reggeliben arról beszélt, hogy imádta azt a „vad nőt”, aki a The Voice-ban lehetett


Nyitókép: Reggeli

#Kultúra#miklósa erika#rost andrea#magyar péter#orbán viktor

Címlapról ajánljuk