Kultúra

A Disney lecseréli Rozsomák szinkronhangját

rtl.hurtl.hu

2024. május 23. 13:55

Sinkovits-Vitay András hangjára nem tart igényt a stúdió az új Deadpool & Rozsomák című filmben.

Sinkovits-Vitay András nem lesz Hugh Jackman szinkronhangja az új Deadpool & Rozsomák filmben, ez derül ki a színész Facebook-posztjából, amit a 24.hu szúrt ki. Sinkovits-Vitay a bejegyzésben közölte, ma reggel értesítették, hogy nem tartanak igényt a hangjára.

Már az egy hónapja megjelent előzetes kommentszekciójában is nagy felháborodást keltett, hogy nem a megszokott magyar hangon szólal meg a karakter. A Magyarszinkron.hu is foglalkozott a kérdéssel, amire Sinkovits-Vitay korábban csak annyit reagált, hogy még egyeztetések folynak.

Most viszont kiderült, hogy az előzetes szinkronizálását más elfoglaltság miatt nem tudta vállalni, és végül nem ő lesz Jackman hangja a filmben.

„Az előzetes felvételével azonban nem lehetett várni, így végül azt nem én szinkronizáltam. Ezt követően legnagyobb meglepetésemre castingot kért a megrendelő. Bár nem tudom, hogy nyolc film után milyen új információt nyújthat egy ilyen felvétel a megrendelő számára, de részt vettem rajta. Közel három hét után ma azt az információt kaptuk, hogy a Disney (?) úgy döntött, hogy nem tart igényt a hangomra. A fentieket azért tartottam fontosnak leírni, hogy a hírt tőlem tudjátok meg, illetve hogy ne merülhessenek fel olyan esetleges félreértések, mint hogy az anyagiakon múlt” – írta a posztjában a színész, aki ugyanakkor azt is hozzátette, hogy nagyon hálás a rajongóknak a támogatásért, akik petíciót indítottak, hogy a Disney ne cserélje le őt.


A lap megkereste kérdéseivel a Disney-t, a cég egyelőre nem reagált.

Nyitókép: Sinkovits-Vitay András hivatalos oldala / Facebook

#Kultúra#sinkovits-vitay andrás#rozsomák#deadpool#film#szinkronhang

Címlapról ajánljuk