Kultúra

Egész nyáron a látogatóké a Városháza parkolóból parkká változó udvara – képek

rtl.hurtl.hu

2024. május 21. 14:55

Megnyílt a Városháza pop-up park, és egész nyáron nyitva is marad.

Május 17-én egy látványos performansszal nyílt meg a Városháza pop-up park. A nyitó hétvégén több ezren fordultak meg Budapest legújabb közparkjában: volt közös olvasás, workshop, Városháza történeti-séta és DJ Palotai emlékest – mint arról a fenti képgalériánkban látható fotók is tanúskodnak.

A május 17-i megnyitó után a Pure Lust kollektíva DJ-i zenéltek az érdeklődőknek. Május 18-án szombaton 11 órától Olvasni szabad címmel irodalmi program várta az olvasás szerelmeseit. Egy szervezett sétán lehetőség volt jobban megismerkedni a Városháza és a környék történetével. Később egy workshop keretein belül az idelátogatók a park továbbfejlesztéséről beszélgethettek, a Városháza Park tervpályázat második helyezettje, az Újirány építésziroda tájépítészeivel. A szervezők este egy bulival tisztelegtek Budapest egyik legikonikusabb DJ-je, Palotai Zsolt előtt. Vasárnap közös homokozással és újabb Városháza történeti-sétával.

Az óriási homokozó és a mászófal egész hétvégén nagyon népszerű volt a legkisebb budapestiek körében. Ezután is érdemes ellátogatni akár kicsikkel, barátokkal vagy egyedül a pop-up parkba, hiszen a játszótér, az utcabútorok és a vendéglátóhely is állandó része marad a belvárosi életnek egész nyáron.

A következő hónapokban is érdemes lesz tehát ellátogatni a Városháza pop-up parkba, akár csak egy kicsit kikapcsolódni a város zajától. A Budapest Te meg Én Facebook-oldalon követhetőek lesznek az időszakos események. Ezen a hétvégén például a gyereknapra hangolódnak a szervezők, de lesz közös táskakészítő workshop és Street Sixteen koncert is.

#Kultúra#képgaléria#Tavaszi Fesztivál#budapesti tavaszi fesztivál#városháza#pop-up park

Címlapról ajánljuk