Kultúra

Megszakította az előadást a művész, mert a fiatalok a mobiljukat nyomkodták

rtl.hurtl.hu

2024. május 2. 14:37

Többen videózták őt, néhányan pedig a francia mű fordítását olvasták a telefonjukon.

Leállíttatta birminghami koncertjét Ian Bostridge, a világhírű tenor, mert a közönség fiatal tagjai levideózták őt előadás közben – írta a Daily Mail.  

A Birmingham Symphony Hallban tartott koncerten Benjamin Britten Les Illuminations című művét szakította meg, de mint később elmondta, nem tiltakozásnak szánta az akciót, csak nem tudott így koncentrálni. 

Nagyon zavaró, ahogyan a közönség tagjai feltartják a telefonokat. Megtöri a varázslatot 

– fogalmazott. 

A szabályzat egyébként nem tiltja, hogy a nézők felvételeket készítsenek, de a művész szerint érdemes lenne megváltoztatni az előírásokat. A koncertterem ugyanakkor azt közölte, egyelőre marad minden a régiben, a vezérigazgató szerint ráadásul sokan nem is videóznak, hanem csak a francia fordítást olvassák a telefonjukon. A konfliktust az okozza, hogy a szervezők szeretnék bevonzani a fiatal nézőket is, de a szigorú szabályok elriaszthatják őket.

A tenor ugyanakkor azt mondta: „Általában véve sem tartom jó ötletnek a koncertek lebonyolításának radikális megváltoztatását. A klasszikus előadások különlegessége az, hogy az emberek jönnek, és arra koncentrálnak, ami a színpadon történik”.

Nyitókép: Illusztráció – Fotó: Pixabay

#Kultúra#mobiltelefon#előadás#koncert#felvétel#közönség

Címlapról ajánljuk